INDUSTRI

Konkurs etter 105 år - 115 mister jobben

Har ikke funnet nye eiere.

Legges ned: Dette arkivbildet viser smelteprosessen ved Scana Steel Stavanger som har gått konkurs.
Legges ned: Dette arkivbildet viser smelteprosessen ved Scana Steel Stavanger som har gått konkurs. Bilde: Scana Industrier
NTB NTB NTB
4. mars 2015 - 07:43

115 personer mister jobben etter at styret i Scana Steel Stavanger har besluttet å begjære oppbud etter 105 år.

– De ansatte vil bli orientert om situasjonen på et allmøte klokka 8, sier administrerende direktør Jan H. Melhus i morselskapet Scana Industrier til NTB.

Les også: «Viking Neptun» er det største skipet de har bygget noen gang

Scana Steel Stavanger, som holder til på Jørpeland i Strand kommune i Rogaland, ble etablert i 1910. Selskapet leverer spesialstål til energiindustrien og bergverksbransjen. Selskapet opplyser at det opererer i et globalt marked og at eksportandelen er 70 prosent.

– Scana Steel Stavanger har over lengre tid drevet med betydelige tap og har gjennomgått en kraftig restrukturering og bemanningsreduksjon i et forsøk på å få til lønnsom drift. Samtidig med restrukturering og nedbemanning har Scana Industrier helt fram til nå forsøkt å finne nye eiere til Scana Steel Stavanger uten å lykkes. Lønnsom drift og tilstrekkelig ordrereserve har ikke vært mulig å oppnå, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Les også: Mens den ene industrikjempen jubler, varsler den andre ytterligere kutt

I slutten av januar slo Finanstilsynet fast at det var tvil knyttet til fortsatt drift. I en rapport ble det slått fast at selskapet slet med sviktende lønnsomhet og høy belåningsgrad. Tilsynet vurderte at situasjonen fra selskapets side ikke var godt nok beskrevet i delårsrapportene

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.