DEBATT

Kongsberg er og vil fremdeles være teknologibyen!

Blikkskiltene som ønsker deg velkommen til teknologibyen skal erstattes med moderne, digitale informasjonstavler, skriver Kongsbergs varaordfører og gruppeleder for Kongsberglista.

2019-05-28 16_30_29-Debatt - Tu.no
2019-05-28 16_30_29-Debatt - Tu.no
Kjell Gunnar Hoff, gruppeleder Kongsberglista og varaordfører
29. mai 2019 - 10:30

Redaktør Jan M. Moberg må ha hatt særdeles upålitelige kilder når han i sitt kommentarfelt i siste utgave av TU får seg til å skrive at Kongsberg ikke lenger vil være «teknologiby». Byens største parti, Kongsberglista, pekes ut som syndebukken. Det meste av det han skriver er direkte feil og det motsatte av det som det arbeides med.

Velkommen til Teknologibyen Kongsberg-skiltene

De nåværende blikkskilter, som mange synes signaliserer alt annet enn teknologi og estetikk, skal erstattes med moderne, digitale informasjonstavler.

Forhåpentligvis vil begge deler skje i løpet av 2019 når den nye E134 gjennom og under byen åpnes. De nye informasjonstavlene vil selvfølgelig også ønske alle velkommen til teknologibyen Kongsberg, samtidig som de skal kunne gi kjørende informasjon om små og store begivenheter som skjer i kommunen. Det planlegges også noen større tavler som informerer tilreisende om vår stolte historie og om byens verdensledende næringsliv.

Slagordet og visjonen for kommunen

De nye informasjonstavlene vil selvfølgelig også ønske alle velkommen til teknologibyen Kongsberg, skriver Kjell Gunnar Hoff. Foto: Kongsberg kommune

Det var en del diskusjon om ikke «Teknologibyen Kongsberg» burde droppes til fordel for bare Kongsberg, men med teknologi som en del av en visjonsformulering. Det ble forkastet, slik at slagord og visjon i dag lyder: Teknologibyen Kongsberg – Vekst gjennom kunnskap og kultur.

Kongsberg er ikke bare et sted hvor kunnskapsbasert industri og forskning skal få blomstre, vi legger også vekt på å videreutvikle de svært mange kulturaktivitetene vi har, slik at kommunen også forsterkes som det attraktive stedet den er som bosted. 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.