SAMFERDSEL

Kollektivfelt ble stengt for elbiler – Ap krever penger til flere busser

Akershus Arbeiderparti  vil bruke 50 millioner kroner på en tiltakspakke for kollektivtrafikken i fylket.

6. mai innførte Statens vegvesen et midlertidig forbud mot elbiler i kollektivfeltene på riks- og europaveiene i Oslo og Akershus. Det har ført til lange køer på E18 Vestkorridoren, som vist på bildet.
6. mai innførte Statens vegvesen et midlertidig forbud mot elbiler i kollektivfeltene på riks- og europaveiene i Oslo og Akershus. Det har ført til lange køer på E18 Vestkorridoren, som vist på bildet. Foto: Mari Gisvold Solberg
20. juni 2024 - 08:25

6. mai innførte Statens vegvesen et midlertidig forbud mot elbiler i kollektivfeltene på hovedveiene i Oslo og Akershus.

Tiltaket har ført til lange køer – og mye diskusjon blant elbilister.

Nå ber Akershus Arbeiderparti om penger til flere busser på E18. Det skriver budstikka.no.

Ber om 50 millioner

I et forslag til fylkestinget ber partiet om at det brukes 50 millioner kroner på en tiltakspakke for kollektivtrafikken.

De skriver at det er behov for kapasitetsøkende tiltak for å redusere biltrafikken. Midlene ønsker de å benytte til å bedre rutetilbud, øke frekvensen på bussene, bedre tverrgående forbindelser, bestillingstransport, flere innfartsparkeringer og matebusser, samt innkjøp av bussmateriell.

I tillegg ønsker partiet 4 millioner kroner til en stipendordning for å gjøre bussjåførutdanning gratis og 35 million kroner på å utvide REIS-rabatten, skriver lokalavisen. 

Ber regjeringen rydde opp

Fylkesråden for samferdsel, Håkon Snortheim (H), støtter ikke forslaget fra Arbeiderpartiet. 

– Det er ikke skattebetalerne i Akershus sin oppgave å rydde opp i trafikkaoset Støre-regjeringen har gitt oss på E18. Arbeiderpartiet må heller be sin egen samferdselsminister om å legge pengene på bordet, sier han til Budstikka. 

Snortheim mener det er regjeringens ansvar å løse opp i problemene på og rundt E18.

I dag presenterer samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) ny Nasjonal transportplan (NTP) for 2025–2036.
Les også

Vil kreve 100 milliarder i bompenger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.