SAMFERDSEL

København forbyr utleie av elsparkesykler på gata i store deler av byen

Kan kun skje gjennom fysisk utleiested.

Tier er en av aktørene som har satt ut omstridte elsparkesykler i København, slik de også har gjort i Oslo.
Tier er en av aktørene som har satt ut omstridte elsparkesykler i København, slik de også har gjort i Oslo. Illustrasjonsfoto: Eirik Helland Urke
9. okt. 2020 - 07:10

De omstridte elsparkesyklene har skapt debatt i København også. Nå forbyr den danske hovedstaden utleie på gata i tett befolkede områder.

Det betyr at det i store deler av København ikke lenger vil være mulig å plukke opp en elsparkesykkel fra gata og leie den.

Utleie i tett befolkede strøk kan kun skje gjennom et fysisk utleiested.

Vil bruke byrommet til annet

Teknikk- og miljøborgermester i København, Ninna Hedager Olsen, mener byrommet kan brukes til mye annet enn utleie av elsparkesykler.

– Det er et forbud mot at de skal kunne leies ut fra offentlige arealer, der vi må prioritere bruken. Det kan være benker, uteservering og alt mulig annet, sier hun.

Utleierne av elsparkesykler i København, Voi, Lime og Tier, som alle også er aktive i blant annet Oslo, har vært under hardt press. De har fra før gått med på at brukerne ikke kan sette fra seg doningene i Københavns indre by, og Voi har stengt sine sykler på natta.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.