MARITIM

Knut Arild Hareide blir ny direktør i Norges Rederiforbund

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er ny administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

Knut Arild Hareide kommer fra jobben som Sjøfartsdirektør.
Knut Arild Hareide kommer fra jobben som Sjøfartsdirektør. Foto: Tore Stensvold
22. mars 2024 - 09:19

Han etterfølger Harald Solberg, som blir ny administrerende direktør i Norsk Industri, opplyser forbundet i en pressemelding.

Hareide forlater dermed stillingen som direktør for Sjøfartsdirektoratet og tiltrer i den nye 1. august.

– Jeg har blitt godt kjent med næringen gjennom jobben som Sjøfartsdirektør og ser veldig fram til å bidra i en næring som er fremoverlent og svært omstillingsdyktig med høye ambisjoner både når det gjelder dekarbonisering og digitalisering av næringen, sier han.

Harald Fotland, president i Norges Rederiforbund, sier at Hareides fartstid fra regjering og Stortinget, samt stillingen som direktør i Sjøfartsdirektoratet, gjør han godt rustet til den nye jobben.

Hareide er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han var klima- og miljøminister i Kjell Magne Bondeviks (KrF) andre regjering og samferdselsminister i Erna Solbergs (H) regjering.

Han trakk seg som leder for Kristelig Folkeparti i 2019 etter at han ønsket å søke samarbeid med venstresiden, noe flertallet av partiet hans avviste.

Alf Tore Sørheim blir fungerende sjøfartsdirektør. Han er til vanlig avdelingsdirektør for operativt tilsyn i direktoratet og blir formelt konstituert i stillingen av Nærings- og fiskeridepartementet frem til de har gjennomført ansettelse, opplyser Sjøfartsdirektoratet.

Hadde han kunnet gå tilbake i tid og gjøre jobben på nytt, ville finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ha etablert en strømstøtte lik dagens ordning allerede i 2021. – Vi trodde det bare ville bli en kortvarig svingning, sier han.
Les også

Etterpåklok Vedum: Ville løst strømstøtten annerledes

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.