MARITIM

KNM Helge Ingstad sank 30 centimeter til under uværet i julen

Har ikke fått forberedet hevingen.

Kranbåten Rambiz jobber ved den havarerte KNM Helge Ingstad. Vraket sank ytterligere 30 centimeter i løpet av julen, og uvær har forsinket arbeidet med å forberede hevingen.
Kranbåten Rambiz jobber ved den havarerte KNM Helge Ingstad. Vraket sank ytterligere 30 centimeter i løpet av julen, og uvær har forsinket arbeidet med å forberede hevingen. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
2. jan. 2019 - 09:00

Storm på Vestlandet har ført til at fregatten KNM Helge Ingstad har sunket ytterligere 30 centimeter gjennom julen. Det er ennå uklart når hevingen kan begynne

– Det har ikke gått an å jobbe med skipet gjennom julen på grunn av det forferdelige været, så det er begrenset hva vi har fått til, sier Torill Herland i Sjøforsvaret til NTB.

Både kraner og andre ressurser er nå plass igjen ved fregatten. Det samme er ekspertene som skal håndtere hevingen.

– Vi skal nå se an hvordan fartøyet ligger og lage en detaljplan om veien videre, sier Herland, som understreker at hevingsarbeidet er svært komplisert.

Fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS natt til 8. november i fjor, ved Stureterminalen i Øygarden i Hordaland. Arbeidet med å få hevet skipet startet i november, men ble utsatt til januar blant annet på grunn av krevende værforhold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.