AUTONOME SKIP: 

Knallhard kamp om autonomi-tronen: Hevder Finland har overtak på Norge

Norge har nå fått sitt tredje testområde for autonome skip. Finland hevder de leder kampen om autonomi, men de har bare ett område, og det er ennå ikke åpnet.

Hortenbassenget er offisiell testarene for autonome fartøy. Det skjedde torsdag 6. desember 2017 med demonstrasjon av FFI-fartøyet Odin og modell av MV Yara Birkeland. (Bilde: Horten kommune)
Rolls-Royce-illustrasjon for sine konsepter for autonome skip. (Bilde: Kongsberg Maritime)
Autonome skip - kontrollrom på land. (Bilde: Rolls-Royce/VTT)
Illustrasjon fra Munin-prosjektet for autonome skip i regi av EU. NFAS-leder Ørnulf Rødseth jobbet med prosjektet i mange år. (Bilde: Munin-prosjektet.)
DNV GL-konsept for autonomt, elektrism skip. (Bilde: DNV GL)
Kartet viser hvor det autonome skipet MV "Yara Birkeland" skal seile, fra Herøya til Brevik og Larvik containerterminaler. (Bilde: Kjersti Magnussen/Google Maps)
De tre første prosjektene med autonome skip i Trondheimsfjorden (Autonomous Ship Transport at Trondheimsfjorden – ASTAT) er på 80-90 kilometer. I 6 knop kan distanse gjøres på ca. 8 timer. Gul rute: Lokal transportrute mellom Jøssna terminal og Orkanger og Trondheim. Blå rute: Tømmer fra Orkanger til Skogn. Oransje rute: Pukk og stein fra Verrabotn til Trondheim. (Bilde: Kjersti Magnussen/Google Maps)
Kart over Storfjorden og utplassering av sensorer og instrumenter. Fra og med 29. september 2017 er området gjennom en avtale mellom Sjøfartsdirektoratet, Kystverket og GCE Blue Maritime godkjent testarena for autonome fartøy. (Bilde: GCE Blue Maritime)
Seilbåten Autonomus er her i aksjon i havnebassenget i Horten, der VM ble arrangert 4.-8. september 2017. (Bilde: HSN)
Modelltesting av Yara Birkeland i havbassenget til Sintef Ocean i Trondheim. (Foto: Tore Stensvold)
Yara Birkeland skal seile mellom Herøya ved Porsgrunn og Brevik terminal (7 NM) og Larvik (30 NM). (Bilde: Yara/Kongsberg Maritime)
Odin er programmert til å kartlegge havbunnen på jakt etter miner. Den legger selv opp ruten. Et objekt, en hindring, er plassert ut. Ved hjelp av antikollisjonssystem som tolker informasjon fra radar og lidar, oppdages det og fartøyet styrer rundt. Bunnkartleggingen avbrytes ikke. (Bilde: Tore Stensvold)

Norge har nå fått sitt tredje testområde for autonome skip. Finland hevder de leder kampen om autonomi, men de har bare ett område, og det er ennå ikke åpnet.

Farvannet rundt Horten er Norges tredje offisielle område for testing av autonome skip og fartøy. Fra før er Trondheimsfjorden i Trøndelag og Storfjorden i Møre og Romsdal utpekt som testområde. Alle tre områdene er etablert nær teknologisentre, gjennom både akademia og bedrifter.

Få tilgang til alt innhold fra tu.no og digi.no med Ekstra

  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

249,-
Tilsvarer Kr 58 per uke Bestill

årlig

2 290,-
Tilsvarer Kr 45 per uke Bestill
Automatisk fornyelse av abonnement kan stoppes når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt av ordinær pris ved kjøp av årsabonnement.Rabatten fås ved å oppgi medlemsnummer i bestillingsprosessen

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg automatisk?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå