FORSVAR

Knall Kongsberg-tall

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
19. feb. 2003 - 15:53

Mens konkurrenter skjelver i knærne og norsk næringsliv kjemper for å holde hodet over vannet, smiler "gutta" på kongeberget fra øre til øre.

Kongsberg Gruppen forbedret 2002-resultatene både i Forsvars- og Maritim-områdene.

- Vi fikk en sterk innspurt på fjoråret og konstaterer klare forbedringer i resultatene i de fleste av forretnings-enhetene i både Maritim og Forsvar, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen.

Gruppen fikk et driftsresultat før goodwill-avskrivninger på 485 mill. kroner, mot 437 millioner året før. Driftsinntektene steg med 13 prosent, fra 6.176 til 6.980 mill. kroner. Ordinært resultat før skatt ble på 291 mill. kroner - opp 100 mill. kroner fra 2001, ifølge en pressmelding fra Kongsberg Gruppen.

- Kongsberg har forbedret sin strategiske markedsposisjon på en rekke områder og hatt flere internasjonale gjennombrudd for sine produkter. Totalt har vi brukt ca. 700 mill. kroner på forskning og utvikling i 2002. Relativt store kostnadsreduksjoner i maritim sektor og en betydelig reduksjon i rentebærende gjeld totalt sett, gir oss et bra utgangspunkt for 2003. Samlet sett forventer vi et godt år også i 2003, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.