Kjernekraftverk søker 50 nye teknikere og ingeniører

Så raskt som mulig.

Oskarshamn kjernekraftverk har tre reaktorer. I løpet av ett år må de ansette 150 nye medarbeidere.
Oskarshamn kjernekraftverk har tre reaktorer. I løpet av ett år må de ansette 150 nye medarbeidere. Bilde: OKG
26. nov. 2014 - 16:05

Teknikere, montørledere og framfor alt ingeniører med spesialisering innen mekanikk, el-, instrumentering og reaktorvedlikehold står i øyeblikket på ønskelisten til ett av Sveriges kjernekraftverk.

Kjernekraftverket Oskarshamn (OKG) står foran et generasjonsskifte, med omfattende modernisering og vedlikehold av reaktorer.

150 nye

Bare innen vedlikeholdsavdelingen har OKG et umiddelbart behov for å rekruttere 50 nye medarbeidere til vedlikeholdsavdelingen, fordelt over flere kategorier.

I løpet av det kommende året må det E.ON-eide kjernekraftverket totalt ansette 150 nye medarbeidere.

Det vil få stor betydning for framdriften i virksomheten, men også for det kommende generasjonsskiftet, at vi i løpet av vinteren rekrutterer disse nye medarbeiderne, sier vedlikeholdssjef Jan Fjeldså i en melding på OKGs nettsider.

Les også: IEA: Så mye kjernekraft får vi i 2040

Aldrende reaktorer

OKGs to eldste reaktorer ble satt i drift på starten av 1970-tallet. Like etter nyttår godkjente de svenske strålevernsmyndighetene et program for hvordan kjernekraftverket skal håndtere alders-skavankene.

Programmet skal sikre at OKG jobber systematisk med å utbedre og oppgradere bygningsmasse, systemer og komponenter som har betydning for kjernekraftverkets sikkerhet, og forhindre at OKG overser noe.

Rekrutteringen er en viktig brikke både i OKGs moderniseringsarbeide, og men også når det kommer til arbeidet med å gjennomføre nye sikkerhetskrav for reaktorene.

Tidligere beregninger har konkludert med at 800 tonn nye komponenter vil være installert og 850 kilometer kabel vil være lagt når moderniseringsarbeidet ved OKG er fullført. 5.800 ulike gjenstander i kjernekraftverket vil bli berørt, noen av dem veier opp mot 158 tonn.

Når arbeidet er avsluttet vil anlegget ha fått en effektøkning fra 660 MW til 840 MW, og OKGs levetid skal være forlenget med minst 20 nye år.

Vedlikeholdspersonell

Vi jobber stadig med å forbedre, forsterke og utvikle vedlikeholdsarbeidet for å sikre høy grad av tilgjengelighet og sikkerhet i anleggene, sier Fjeldså, og legger til at arbeidet er pågebynt, men at de virkelig store skrittene gjenstår.

OKG har spesielt stort behov for vedlikeholdsingeniører og vedlikeholdsteknikere.

Vi søker engasjerte medarbeider som vil være med å legge grunnen for effektiviteten i den store kommende vedlikeholdsarbeidet, sier Fjeldså.

Les også:

Maneter stengte svensk atomkraftverk

Se tilstanden til Sellafield-kjernekraftverket  

Finland sier ja til ny russiskdesignet atomreaktor  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.