KARRIERE

– Kjenner oss ikke igjen i dette

Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
19. okt. 2010 - 08:17

Teknisk Ukeblad omtalte nylig tall fra Paul Whiteley, professor i statsvitenskap ved University of Essex, som viser at det ikke er noen Flere teknologer gir ikke økt vekst mellom økonomisk vekst og antallet utdannede teknologer.

Særbehandles?

– Jeg tror teknologer søker og får spesialbehandling fordi de har bedre tilgang til offentlige beslutningstakere enn andre faggrupper. De har en tendens til å tro at de er viktigere enn andre når det gjelder å stimulere veksten i økonomien, skrev Whiteley i en e-post til Teknisk Ukeblad.

Trond Markussen, visepresident i NITO, stusser over dette.

Jeg kjenner meg ikke igjen i påstanden om at teknologer får spesialbehandling fordi de har bedre tilgang til offentlige beslutningstakere enn andre faggrupper, sier han.

Visepresident Trond Markussen i NITO
Trond Markussen. NITO
Ikke uventet mener han ingeniører er viktige for kongeriket.

Kvalitet

- Jeg ser ingeniøren og teknologen som viktige ressurser i forhold til Norges økonomiske vekst. Det er ikke bare snakk om kvantitet , men også kvalitet på de som utdannes. Næringslivet stiller uten tvil krav om flere egenskaper enn bare de rent faglige, sier visepresidenten.

Han legger til:

- Det er vel gjerne slik at høyere utdanning er viktig for en nasjon, og som analysen viser så er det en sammenheng mellom det samlede antall studenter og økonomisk vekst. For nasjonen Norge har teknologisk utdanning hatt en viktig rolle og det forventer vi at også vil være tilfelle fremover, sier Markussen.

Flere teknologer gir ikke økt vekst

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.