KARRIERE

Kjære teknologistudenter – i PwC jobber vi med veldig mye annet enn Powerpoint

Våre teknologer ender opp med å løse viktige problem i samfunnet, skriver Anna Lunde og Lars Erik Fjørtoft i dette tilsvaret til kommentator Gabriel Qvigstad Trampe.

Deler av PwC-teamet som har hjulpet Lede med smart bruk av data og etablering av smidige produktteam. Lede har brukt kunstig intelligens og tingenes internett (IoT) for å få bedre innsikt i kraftsystemet. Det hjelper dem med å utnytte eksisterende nettinfrastruktur bedre. Fra venstre: Karoline Bonnerud, Erik Flølo og Herman Johan Bomholt som jobber med Data Analytics i PwC.
Deler av PwC-teamet som har hjulpet Lede med smart bruk av data og etablering av smidige produktteam. Lede har brukt kunstig intelligens og tingenes internett (IoT) for å få bedre innsikt i kraftsystemet. Det hjelper dem med å utnytte eksisterende nettinfrastruktur bedre. Fra venstre: Karoline Bonnerud, Erik Flølo og Herman Johan Bomholt som jobber med Data Analytics i PwC. Foto: PwC
Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC og Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC
14. mars 2024 - 15:14

Takk for at du løfter teknologikompetanse som viktig, Gabriel Qvigstad Trampe! Du skriver om «Tiril» som bruker tiden sin til å lage Powerpoints for offentlig sektor. Nå vet vi ikke hvor Tiril jobber, men vi vet at flashy presentasjoner ikke nødvendigvis betyr at hun ikke er med på å løse viktige utfordringer. 

300 teknologer i PwC

Det jobber omlag 300 teknologer i PwC, mange av dem er sivilingeniører. De jobber som utviklere og skriver kode og tester – blant annet for et antihvitvaskingsprogram.

Eller de penetrasjonstester bedrifter og hjelper dem med å bli mer motstandsdyktige mot cyberangrep.

Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC <i>Foto:  PwC</i>
Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC Foto:  PwC
Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC. <i>Foto:  Sturlason</i>
Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC. Foto:  Sturlason

Eller estimerer ved hjelp av maskinlæring hvor elbil-ladere bør ligge, eller hvor mye skatt vi bør betale på fritidseiendom så den blir mer rettferdig.

Eller hjelper Hystar med å lage billigere hydrogen ved hjelp av kunstig intelligens.

Eller hjelper de største bedriftene i Norge med datastrategier.

Noen elsker Powerpoint

Noen av våre sivilingeniører har aldri skrevet en PowerPoint-presentasjon i sin karriere. Andre elsker det. Innimellom er Powerpoint eller Google Slides gode verktøy for å forklare noe på en enkel måte. Ikke alle snakker sivilingeniør-språket. 

Mange av våre kolleger er teknologer som har valgt konsulentbransjen nettopp for å kunne jobbe med en rekke forskjellige prosjekter og teknologier, og for å ha en reell innvirkning på mange forskjellige sektorer.

Vi mener at denne tverrsektorielle erfaringen er verdifull og bidrar til å drive innovasjon.

Datasenterbransjen bør være forberedt på at beslutningstakere og regulatorer vil innta en mye strengere holdning til miljøintegritet enn i dag, skriver Jon Helsingeng i Eaton.
Les også

Trendene som staker ut kursen for datasenterbransjen

Mangfold av ekspertise

I PwC samarbeider et mangfold av eksperter, inkludert astrofysikere, datateknologer, fysmatere, økonomer og strateger, for å ta fatt på utfordringer som er kritiske for samfunnet.

Vår prosess omfatter utvikling, testing, presentasjon og kommunikasjon av essensielle budskap. Selv om vi ofte benytter Powerpoint for å formidle disse budskapene, er det arbeidet som legges ned for å komme frem til selve budskapet som står i sentrum for vår innsats. Dessuten, uten effektiv kommunikasjon, vil arbeidets verdi ikke realiseres fullt ut. 

Utforsk konsulentbransjen

Vi oppfordrer alle teknologistudenter til å utforske mulighetene i konsulentbransjen og se selv hvordan de kan bruke sine ferdigheter til å gjøre en forskjell.
Så kjære dyktige teknologistudent og «Tiril»: Vi er 100% enige med Trampe om at Norge trenger deg. Og hvis du vil jobbe med noen som jobber med samfunnsnyttige oppdrag, som gjør langt mer enn å produsere presentasjoner, som trenger din spisskompetanse, som er hundre prosent norskeid og som betaler skatt i Norge, så er du velkommen til PwC!

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
– Vi ønsker å bidra til bedre roboter som kan jobbe raskt og effektivt, men de må selvsagt ta hensyn til fiskens behov og sikkerhet, sier Sintef-forsker Eleni Kelasadi.
Les også

Fiskens reaksjon på roboter overrasket forskerne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.