KARRIERE

Kenneth Stien slutter i Tekna

Kenneth Stien gir seg som generalsekretær i Tekna. Han begynte i stillingen 1. oktober 2010.
Kenneth Stien gir seg som generalsekretær i Tekna. Han begynte i stillingen 1. oktober 2010. Bilde: CAMILLA AADLAND
Mona StrandeMona StrandeJournalist
24. mai 2011 - 09:35

Kenneth Stien har frem til nå pendlet mellom Teknas hovedkontor i Oslo og sin bolig i Bergen. Planen var at Stien skulle flytte til Oslo denne våren, men han har nå valgt å bli boende i Bergen.

Vanskelig pendling

– Slik situasjonen har vært privat har det vært viktig for meg å bo i Bergen, og pendling til en krevende jobb i Oslo har vært vanskelig å kombinere for meg nå.

– Jeg har heller ikke vært registrert i Folkeregisteret med adresse i Bergen lenge nok til å få pendlerstatus. Å bo i en koffert på en liten hybel alle ukedager, mens jeg er i Oslo, gir ikke mye rom for å slappe av mellom øktene.

Egentlig skulle Stien flyttet permanent til Oslo.

– For meg personlig er det blitt viktig å bo i Bergen, jeg vil ikke kunne innfri intensjonen om å bosette meg i Oslo, sier Stien.

Avviser konflikt

Når en generalsekretær velger å slutte i stillingen mindre enn et år etter at han begynte skaper det mistanke om at det også er jobbrelaterte årsaker. Det avviser Stien.

– Når en ny leder kommer inn vil det alltid oppstå litt kulturforskjeller, her har det ikke vært mer enn vanlig. For meg er det trist å forlate en organisasjon som er i fremgang, det er kun private forhold som ligger bak, sier han.

Konstituert generalsekretær

Marianne Harg bekrefter at det ikke er interne konflikter som ligger bak den brå oppsigelsen. Nå skal Tekna en periode ledes av en konstituert generalsekretær. Harg vil ennå ikke ut med hvem det blir.

– Dette må gå riktig for seg, og det skal behandles på neste hovedstyremøte før vi går ut, sier hun, men erkjenner at navnet allerede er klart.

Ingen ny spekk

Harg sier at kravene til ny generalsekretær vil være uendret fra utlysningen som førte til at Kenneth Stien ble ansatt.

– Det stemmer, vi vil ikke endre spekken, men vi skal være mer tydelige på at vedkommende må bo i Osloområdet. Vi er ute etter en som er motiverende, som har god forståelse for teknologiens betydning og er opptatt av det. Så må vedkommende evne å utfordre oss slik at vi tar fatt i de områdene der vi kan bli bedre.

Blir til sommeren

Kenneth Stien blir stående i stillingen frem til i sommer for å delta på Teknas representantskapsmøte og i det umiddelbare oppfølgingsarbeidet.

Kenneth Stien: – Jeg har manglende tekniske ferdigheter

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Les også: Ny generalsekretær i Tekna

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.