PODKAST

Karbonfangst er helt avgjørende for nullutslippsmålet. Gassnova-sjefen har stor tro på at teknologien lykkes

– Vi kan ikke redde verden alene med CCS, men vi kan kanskje hjelpe verden med å redde seg selv.

I midten: Trude Sundset, administrerende direktør i Gassnova.
I midten: Trude Sundset, administrerende direktør i Gassnova. Foto: Eivind Limstrand
21. nov. 2019 - 20:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Norge har drevet med karbonfjerning og lagring i 20 år på Sleipner og Snøhvit, og vi har kjempegode forutsetninger for å gjøre mer av det.

Forskningssenteret på Mongstad har gitt oss teknologi og erfaring som få andre har. Nå skal vi starte med å rense utslipp fra avfallsforbrenning i Oslo og fra sementproduksjon i Brevik, og fjerne to prosent av norske utslipp.

Det vil bli dyrt i starten, men det er nesten en naturlov. Mottaket i Nordsjøen er planlagt med en stor overkapasitet og kan ta imot 5 millioner tonn årlig. Her er det bare å trøkke til, mener Gassnova-sjef Trude Sundset som vi snakker med i dag.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.