KARRIERE

Kan bli Norges største universitet

Ønsker sammenslåing.

 Kan vokse: Hovedbygningen ved NTNU Gløshaugen i Trondheim kan bli sentrum for et enda større universitet.
Kan vokse: Hovedbygningen ved NTNU Gløshaugen i Trondheim kan bli sentrum for et enda større universitet. Bilde: Trond Gram
28. jan. 2015 - 18:16

Med knappest mulig flertall vedtok styret i NTNU at de ønsker en sammenslåing med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

Hvis politikerne gir sitt godkjentstempel, blir NTNU Norges største universitet med nærmere 38 000 studenter.

I en pressemelding uttaler rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, at en sammenslåing vil være viktig for å nå de ambisjonene Trondheim har satt seg som kunnskapsby. Bovim trekker blant annet frem at en sammenslåing vil skape større muligheter for forskningssamarbeid med Sintef.

- Fusjon med høyskolene i Gjøvik og Ålesund begrunner jeg med de faglige mulighetene som et slikt samarbeid vil gi for teknologiområdet, sier Bovim.

Nå som NTNU-styret har vedtatt at de ønsker fusjon, gjenstår det forhandlinger med partnerne og politisk behandling. Det var de fem ansatterepresentantene som var mot forslaget om fusjon, skriver Adresseavisen.

Les også: Her er flest ingeniører sagt opp det siste året

Ved Høgskolen i Ålesund har styret allerede bestemt å ha sammenslåing med NTNU som førsteprioritet, skriver Sunnmørsposten.

Rektor ved Høgskolen i Ålesund, Marianne Synnes sier til nettavisen Khrono at hun er glad for dagens styrevedtak i NTNU, men understreker at det er nå det virkelig vanskelige arbeidet begynner.

– En fusjon er aldri enkel, og prosessen starter virkelig først etter dette styrevedtaket. Vi må finne gode løsninger som gagner alle enhetene i den nye institusjonen, for å få til et best mulig samarbeid, sier Synnes.

Les også:

Dette legger de som ansetter ingeniører mest vekt på

NTNU-studenter: Slik kan droner redde liv i redningsaksjoner

Dette blir de viktigste ferdighetene på fremtidens arbeidsmarked  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.