IT

Jumpstarter gir deg en skalerbar webserver på under ett sekund

Kåret til årets nordiske nykommer.

Jumpstarter har som mål å gjøre det  enkelt å sette opp server for en nettside.
Jumpstarter har som mål å gjøre det enkelt å sette opp server for en nettside. Bilde: Sigurd Øygarden Flæten
4. juni 2014 - 20:50

Nylig feiret den nordiske gründermiljøet seg selv på Edderkoppen i Oslo. Selskapet bak den islandske appen Quizup gikk av med seieren i kategorien "Start-up of the Year".

Flere nye selskaper fikk oppmerksomhet. Stockholmselskapet Jumpstarter tilbyr skalerbare, skybaserte webservere som settes opp for deg på ett sekund, og ble kåret til årets nykommer.

Skreddersydd

Jumpstarter har som mål å gjøre det enkelt å sette opp en nettside. Forskjellen fra et vanlig webhotell er at du får tildelt en virtuell server som blir automatisk tilpasset ditt webprosjekt, forklarer grunnlegger Daniel Marklund til Teknisk Ukeblad.

– Det vi gjør er å sette opp en server på under ett sekund, ferdig installert og førkonfigurert. Vi har skrevet en programvare som skreddersyr serveren til ditt webprosjekt.

Etter å ha opprettet en konto kommer man rett til en meny med de mest kjente rammeverkene, som HTML5, Wordpress, PHP og mySQL, Twitter Bootstrap og en rekke andre.

Når valget er gjort blir det satt opp en virtuell server, database, firewall og URL som er klar til å håndtere webprosjektet umiddelbart.

Etter det skal man ikke trenge å bekymre seg for nedetid grunnet plutselige hopp i netttrafikken. Ifølge Marklund passer de på at det alltid er nok serverkapasitet.

Les også: Kjetil (26) er eneste nordmann på Googles New York-kontor

– Vi har skrevet en programvare som skreddersyr serveren til ditt webprosjekt, sier grunnlegger Daniel Marklund.
– Vi har skrevet en programvare som skreddersyr serveren til ditt webprosjekt, sier grunnlegger Daniel Marklund.

Gratis

For undertegnede, som har så godt som null erfaring med webutvikling, tok det få minutter å sette opp en Wordpress-blogg, og like fort å sette opp en side med et enkelt HTML5-dokument i en FTP-klient, fra registering til en ferdig nettside.

Tjenesten er gratis hvis man holder seg under 5000 sidevisninger i måneden.

Kommer man over det må man betale fra 7 dollar opp til 799 dollar i måneden for 20 millioner visninger. Hvis man vil ha et eget domenenavn så må det skaffes og betales for på egenhånd.

Inntektene dekker opp serverkapasiteten som Jumpstarter leier hos Amazon, men foreløpig ikke til å lønne teamet, sier Marklund. Etter hvert planlegger selskapet også å stille med egen hardware.

Les også: Med iZettle blir mobilen en kortterminal

Det lille teamet i Jumpstarter holder til i Stockholm.
Det lille teamet i Jumpstarter holder til i Stockholm.

Planlegger Jumpstarter-knapp

Etter sommeren planlegger Jumpstarter å gjøre det enda enklere å dele webdesign, med en "Jumpstarter-knapp". Det mener Marklund vil gjøre at Jumpstarter til et viralt fenomen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

– Om du vil kopiere ferdige webdesign i dag, må du gjerne laste ned zip-filer med lange forklaringstekster. Planene er at hvis noen har utviklet en nettside, for eksempel et bookingsystem de har lyst til å dele med andre, så skal man kunne legge inn en "Jumpstarter"-knapp". Siden vi kan klone prosjekter i våre servere, blir det veldig enkelt å bruke koden på sin egen nettside.

Les også:

5 apper du kan glemme på iPhone

Hackere fikk tilgang til 145 millioner Ebay-kontoer

Nå vil Facebook avlytte deg  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.