SAMFERDSEL

Jernbanedirektoratet skal utrede Nord-Norgebanen

Regjeringen har torsdag gitt Jernbanedirektoratet i oppdrag å utføre en fullverdig konseptvalgutredning for Nord-Norgebanen.

Først i Nasjonal transportplan i 2025 vil regjeringen beslutte om Nord-Norgebanen faktisk bygges. Det er altså mange år til det blir tog for buss fra Nordland til Troms.
Først i Nasjonal transportplan i 2025 vil regjeringen beslutte om Nord-Norgebanen faktisk bygges. Det er altså mange år til det blir tog for buss fra Nordland til Troms. Foto: Terje Bendiksby/NTB
24. feb. 2022 - 13:20

Utredningen skal gi nyttig kunnskap om hvordan jernbane mellom Fauske og Tromsø kan realiseres. Det blir muligheter for sidebane til Harstad.

– Hvilke prosjekter regjeringen vil prioritere i nord, kommer vi tilbake til i neste nasjonale transportplan. I arbeidet med planen vil konseptvalgutredningen om Nord-Norgebanen være viktig, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Den 375 kilometer lange togstrekningen fra Fauske til Tromsø er tidligere anslått å koste mellom 107 og 120 milliarder kroner.

Utredningen skal oversendes Samferdselsdepartementet sommeren 2023.

Innovasjon, forskning og utvikling i jernbanesktoren er prioritert i EU - men Norge risikerer å bli utestengt fordi vi ikke er med i Horizon Europe
Les også

Tung jernbanesatsing i EU – Norge sitter på gangen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.