KARRIERE

Jentene best med småbiler

Mona StrandeMona StrandeJournalist
21. des. 2006 - 08:00

Et rallymesterskap med egendesignede, små el-biler skal stimulere ungdomsskoleelver til å bli interessert i realfag.

En ukes arbeid

Rallymesterskapet avsluttet en intens uke for elevene.

Hele den siste uken har de brukt på å designe de raskeste og beste el-bilene, med ingeniørbistand fra Det Norske Veritas. Målet er å vise at realfag er mye mer enn bare formler på et papir, og at det er mange spennende jobber som venter elevene i framtiden.

70 biler

Småbilprosjektet er et samarbeid mellom Bekkestua ungdomsskole, Ramstad ungdomsskole og Det Norske Veritas (DNV), og ble i år arrangert for fjerde gang.

Når startskuddet gikk i Nadderudhallen i Bærum forrige uke, stilte 70 små el-biler til start, og tribunene var fylt opp av 400 publikummere.

Hjelp og inspirasjon

Undervisningsinspektør May Elisabeth Lindberg, Bekkestua skole, er godt fornøyd med prosjektet.

- Kreativiteten og gleden hos elevene når de løser den teknologiske oppgaven er en stor inspirasjonskilde for oss som leder teknologi- og designprosjektet. Vi får i tillegg teknologisk hjelp, inspirasjon gjennom skolebesøk av forskere fra Det Norske Veritas og en økonomisk støtte som muliggjør denne satsingen på realfag og teknologi, sier hun.

God ballast

Det Norske Veritas har gått inn i samarbeidsprosjektet med de to ungdomsskolene for å bidra til rekruttering innen kompetanseområdene realfag og teknologi.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

- Jeg mener det er trist om noen elever velger bort et spennende fag som realfag på grunn av mangel på forståelse for hva dette fagfeltet egentlig er og kan brukes til. Derfor er det svært viktig at næringslivet engasjerer seg og støtter skolen i sitt arbeid. På den måten kan vi sammen gi elevene en god ballast både av teori og en praktisk virkelighet, sier regionsjef Odd Torset, DNV.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.