ENERGI

– Jeg ønsker at ting skal gå fortere. Vi må klinke til for å bli ledende på havvind

Hun har vært både partileder i Senterpartiet og statsråd, men nå har Åslaug Haga bare én hjertesak: Mer vindkraft og fornybar energi for å nå klimamålene.

Åslaug Haga mener det er helt nødvendig å bygge ut mer vindkraft på land om vi skal nå klimamålene. – Kommunene bør ikke si nei på autopilot. De bør tenke grundig gjennom hva en vindpark kan bety for sysselsetting og inntekter til kommunen, sier hun.
Åslaug Haga mener det er helt nødvendig å bygge ut mer vindkraft på land om vi skal nå klimamålene. – Kommunene bør ikke si nei på autopilot. De bør tenke grundig gjennom hva en vindpark kan bety for sysselsetting og inntekter til kommunen, sier hun. Foto: Sverre Chr. Jarild

Som administrerende direktør i The Norwegian Wind Energy Association (Norwea) har Åslaug Haga kontor i Skogselskapets Hus i Oslo – en storslått villa midt mellom Kunstnernes Hus og Litteraturhuset. Det ligger noe symbolsk i det. Selv om det er vindens egenskaper Haga skal promotere, er det skog og natur som har preget hennes liv siden hun som barn ble med i 4H.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.