BYGG

Janne Aas-Jakobsen går til Stema

Blir ny administrerende direktør i konsulentselskapet.

Janne Aas-Jakobsen blir ny administrerende direktør i Stema Rådgivning.
Janne Aas-Jakobsen blir ny administrerende direktør i Stema Rådgivning. Bilde: Joachim Seehusen
15. des. 2014 - 09:36

Janne Aas-Jakobsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stema Rådgivning AS.

Sivilingeniøren, som tidligere har startet en rekke selskaper, gir ikke opp grundervirksomheten, men ønsker nå å jobbe i en stor organisasjon med et bredt fagmiljø.

– Janne har bred erfaring fra bygg-anlegg og eiendomsnæringen (BAE) som gründer og leder av ulike selskaper. Hun har svært god kjennskap til arbeidsprosessene i hele verdikjeden i BAE-næringen, sier styreleder i Stema, Per Henrik Bråthen.

Vil prøve noe nytt

Teknisk Ukeblad har tildigere skrevet om Aas-Jakobsens selskaper Consigli og Viscenario, som begge har hatt fokus på digitalisering av byggenæringen.

I Viscenario har gründeren, i samarbeid med med-grunder Beate Størkson, blant annet utviklet løsning for dokumenter og oppgaver i byggeprosjekter, overlevering og en vaktmesterapplikasjon, som er tatt i bruk av en rekke norske og internasjonale forretningsbygg, hoteller og leilighetsanlegg.

Aas-Jakobsen forteller at selskapet nå går såpass bra at de har hatt råd til å ansette utenfra, og at hun derfor har muligheten til å begynne i Stema.

– Produktet går så bra at jeg har muligheten til å prøve noe nytt. Nå ser jeg veldig frem til å stå på byggherrenes side og finne ut av hvordan prosjektadministrasjonen kan bli bedre enn den er i dag, sier hun.

Les også: Oslo kan få verdens første pluss-ishall

– Dårlig bestillerkompetanse

Skanska gikk tidligere i år ut og kritiserte prosjektadministrasjonsleddet i norske byggeprosjekter. Dette ønsker Aas-Jakobsen å få rettet opp i, i sin nye rolle som administrerende direktør i Stema.

– Det er mye snakk om dårlig bestillingskompetanse i byggebransjen. For at dette skal gå som planlagt er det viktig å proffesjonalisere prosjektadministrasjonen og å få inn en kompetent og god prosjektledelse, sier hun.

Aas-Jakobsen tar over for Øyvind Løkke, som går over i en annen stilling i selskapet.

Les også:

Nå kan du få teste hvordan det er å bo i et nullhus

Nå blir det enklere å se hvor mye bygg forurenser

Statsbygg henter inspirasjon fra Porsche til dette bygget  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.