PROSJEKTER

Innlandet fylke om omstridte fylkesvei 33 Tonsåsen: Hevingen av kontrakten er ikke rettmessig

Men fylket kommer i gang med asfalteringen i neste uke.

Traseen til den enslige kilometeren ned mot Bjørgo  som utbedres. Bildet er tatt i juni.
Traseen til den enslige kilometeren ned mot Bjørgo som utbedres. Bildet er tatt i juni. Foto: Bjørn Olav Amundsen
5. aug. 2020 - 15:11

Fylkeskommunen har kontrakter med entreprenører som kan hjelpe til, slik at fylkesveg 33 på Tonsåsen og Bjørgo kan fullføres i høst. Arbeidet med asfaltering starter allerede mandag 10. august, skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Anleggsarbeidet på fylkesvei 33 i Valdres har stått stille siden 13. juli, da entreprenørfirmaet som hadde kontrakt med Innlandet fylkeskommune, Contexo, gikk ut i ferie. Den 29. juli hevet firmaet kontrakten det hadde inngått med fylkeskommunen.

Ifølge kontrakten skulle arbeidet med å utbedre 10 kilometer av fylkesvei 33 på Tonsåsen og en kilometer ved Bjørgo ha vært ferdig 1. juli. Det har lenge vært klart at prosjektet både blir forsinket og dyrere enn beregnet.

Stedet, personene og maskinene på bildet har ikke tilknytning til den aktuelle saken.
Les også

Mesta ble vraket – fylke brøt flere regler

Viktig å få asfaltert vegen

– Av hensyn til trafikantene er det viktig å få fullført arbeidet med asfaltering og montering av rekkverk så raskt som mulig, sier seksjonssjef Lars Alhaug i Innlandet fylkeskommune i pressemeldingen.

– Selv om vi har hatt kort tid på oss, etter at entreprenøren hevet kontrakten, ser det ut til at vi skal klare å fullføre arbeidene med selve kjørebanen tidlig i september, sier han.

Arbeidet med å få ferdig kjørebanen vil bli utført av entreprenører som fylkeskommunen tidligere har inngått kontrakter med i dette området.

Torsdag 6. august starter arbeidet med å høvle og forberede strekningen på Bjørgo for asfaltering. På denne strekningen trengs det to lag med asfalt, mens det på Tonsåsen mangler ett lag. 

Mandag 10. august starter arbeidet med å legge asfalt. Det blir asfaltering både på Tonsåsen og Bjørgo fra uka som kommer. Arbeidet vil foregå på én og én strekning.

Når arbeidet med asfaltering og montering av rekkverk er ferdig, vil veien bli merket opp.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

 

Viktig å bli ferdig i høst

– Vi er glad for at trafikantene som ferdes på fylkesvei 33 over Tonsåsen kan få en trafikksikker og behagelig vei å kjøre på, i god tid før vinteren kommer, sier Alhaug.

– Vi håper at berørte grunneiere langs veien, som venter på at anleggsarbeidene skal bli helt ferdig, kan smøre seg med tålmodighet litt til, sier Alhaug.

– Vi kommer til å gjøre alt som har vært planlagt og avtalt av tiltak på eiendommene.

Les også

Nord-Korea skal ha skutt opp rakett

Uenig i beskrivelsen

Entreprenøren som har hevet kontrakten på byggeoppdraget hevder at fylkeskommunen skal ha misligholdt sine betalingsforpliktelser overfor firmaet. Det er fylkeskommunen sterkt uenig i.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

– Vi kjenner oss ikke igjen i Contexos beskrivelse av kontraktsforholdet, slik det har kommet fram i mediene denne uka, sier Alhaug.

– I den grad fylkeskommunen har holdt tilbake beløp som Contexo har fakturert, skyldes det at vi har vært uenige om kravene har vært berettiget, sier han i pressemeldingen.

Nye Horten stasjon en en del av dobbeltsporutbyggingen mellom Nykirke og Barkåker.
Les også

Vestfoldbane-entreprenør har saksøkt Bane Nor

Ikke rettmessig å heve kontrakten

Fylkeskommunens vurdering er at hevingen av kontrakten ikke er rettmessig, heter det i meldingen. Innlandet fylke vurderer nå hvordan saken skal håndteres kontraktsmessig og juridisk.

– Av den grunn vil vi ikke kommentere uenigheten med entreprenøren ytterligere i mediene, sier seksjonssjef Lars Alhaug i meldingen.

Illustrasjonsfoto: Stedet og maskinene på bildet har ingen tilknytning til klagen.
Les også

Mente konkurrenten ikke var kvalifisert til å bygge vei – møtte veggen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.