VEGDIREKTØR

Ingrid Dahl Hovland blir ny vegdirektør

Ble bedt om å søke på jobben. Nå starter jakten på ny sjef for Nye Veier.

Ingrid Dahl Hovland har fått jobben som ny vegdirektør.
Ingrid Dahl Hovland har fått jobben som ny vegdirektør. Foto: Nye Veier
AV BJØRN OLAV AMUNDSEN OG PER HELGE SEGLSTEN
11. okt. 2019 - 12:10

Nye Veiers administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland (60) ble i statsråd i dag utnevnt til ny vegdirektør. Hun er ansatt i et åremål for seks år, og skal etter planen begynne i den nye jobben 1. november. Dahl Hovland blir Norges første kvinnelige vegdirektør.

Ingrid Dahl Hovland har vært administrerende direktør i Nye Veier AS siden oppstarten i 2015. Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (dagens NTNU), med spesialisering i berg- og anleggsteknikk, og har tidligere jobbet 10 år i Statens vegvesen. Hun har også erfaring som leder i Selvaagbygg, Veidekke og Spenncon AS.

– Det er en spennende jobb det er veldig motiverende å ta fatt på. Statens vegvesen er en stor og viktig samfunnsaktør. Jeg er veldig ydmyk i forhold til kompetansen som er i organisasjonen, og ser fram til å ta fatt på spennende oppgaver sier Dahl Hovland til Veier24.

– Har du gjort deg noen tanker om i hvilken retning du vil ta Vegvesenet?

– Nå er oppgaven først å bli kjent med alle nye kollegaer og medarbeidere. Jeg kommer til å bruke de første dagene på å bli kjent med organisasjonen, og så skal vi gå sammen om å levere på det samfunnsoppdraget vi er satt til å løse.

– Da søkerlista til Vegdirektør-jobben ble offentliggjort, hadde du ikke bedt om å få ditt kandidatur unntatt offentlighet, noe som kanskje hadde vært naturlig tatt i betraktning den jobben du har nå. Hadde du blitt bedt om å søke, eller fått signaler om at du ville få jobben?

– Jeg opplevde at jeg var ønsket inn, og ble oppfordret til å søke på stillingen.

– Var det samferdselsministeren som kom med oppfordringen?

– Kontakten gikk først og fremst gjennom bemanningsbyrået som stod for ansettelsesprosessen. Hvordan de kommuniserer med sine oppdragsgivere, er det andre som må svare på.

– Har du planer om å bytte ut «veg» med «vei» når du begynner i Vegvesenet?

– Hehe. Nei, jeg kommer fra Vestlandet, så jeg er vant til å bruke «G». Vi sogninger sier «veg», sier Ingrid Dahl Hovland.

– Velkommen tilbake 

– Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen. Jeg er glad for at hun har takket ja til denne viktige jobben og er klar til å starte om kort tid, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding samferdselsdepartementet sendte ut i forbindelse med tilsettelsen.

Konstituert Vegdirektør Bjørne Grimsrud var også blant søkerne til Vegdirektør-jobben. Han sier i en melding fra Statens vegvesen at han gratulerer Dahl Hovland med jobben, og ønsker henne velkommen tilbake til Vegvesenet.

– Nye Veier har vært en konkurrent, men selskapet har også inspirert til nye måter å drive utbygging av veier på. Jeg ønsker henne lykke til i den spennende og krevende jobben som vegdirektør, og jeg kan love henne at hun her vil møte mange tusen dyktige, kompetente og dedikerte medarbeidere, sier Grimsrud.

Han er satt opp som divisjonsdirektør for økonomi og virksomhetsstyring i planen for det omorganiserte Vegvesenet, som skal settes ut i livet fra nyttår.

Stillingen som vegdirektør ble utlyst 1. juli, etter at Terje Moe Gustavsen døde 4. mai i år. Da søkerlisten ble offentliggjort i september var det 19 personer som hadde søkt på stillingen. En mannlig søker hadde bedt om å bli unntatt offentlighet.

Vil ha ny sjef så fort som mulig

– Ingrid har betydd enormt mye for etableringen og oppbyggingen av selskapet - og de resultatene Nye Veier oppnår. Hun har vært en visjonær og kunnskapsrik leder, sier Nye Veiers styreleder, Harald Vaagaasar Nikolaisen i en pressemelding.

Anette Aanesland, direktør for teknologi og utbyggingsstrategi, konstitueres som adm. direktør i Nye Veier inntil ny leder for selskapet er på plass.

Arbeidet med å finne ny administrerende direktør til Nye Veier begynner umiddelbart. Nikolaisen og resten av styret er opptatt av at overgangen før en ny sjef er på plass, blir kortest mulig.

– Nye Veier er i en svært spennende fase med økt portefølje og ansvar, og vi mener det er viktig å få på plass ny administrerende direktør som kan løfte selskapet videre, sier Nikolaisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.