KARRIERE

Ingeniørstudentene skal få bedre utstyr

Regjeringen vil gjøre noe med utstyr fra 60-tallet.

På Høgskolen i Østfold brukes fortsatt utstyr fra 60-tallet.
På Høgskolen i Østfold brukes fortsatt utstyr fra 60-tallet. Bilde: Espen Zachariassen
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
8. okt. 2012 - 12:46

I statsbudsjettet for 2013 er det gitt en engangsbevigning for teknologi- og ingeniørutdanninger på 27 millioner til vitenskapelig utstyr.

– Det er bra jobbet av Halvorsen og en seier for ingeniørstudenten, men kostnadskategorien må opp, sier Lasse Bjerke, leder for NITO Studentene.

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om at Ingeniørstudentene må bruke utstyr fra 60-tallet .


Én million per studiested

Dersom bevilgningen deles på alle institusjonene med ingeniørutdanning, ender det med rundt regnet én million per studiested.

Bjerke mener dette utgjør et nødvendig engangsbeløp som vil bedre situasjonen på kort sikt. Han understreker at en langsiktig løsning fortsatt trengs.

– En million utgjør én, kanskje to, nye, ordentlig maskiner som kanskje er ødelagt om fem år, og som det vil være dyrt å vedlikeholde. Dette er kanskje en maskin til bygg – hva med elektro? Hvordan skal institusjonene prioritere studentene sine, spør Bjerke.

Engangsbevilgningen er fordelt til institusjoner på bakgrunn av antall registrerte studenter i teknologi- og ingeniørfag, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Les også: Ingeniørstudiet regnes som «billig»

TU mener: Uholdbar utstyrssvikt

Lav realvekst

Regjeringen øker bevilgningene til høyere utdanning med 1,45 milliarder kroner i 2013-budsjettet. Bjerke mener dette ikke er godt nok.

Med en minimal realvekst på 2,2 prosent er det ikke satset nok på høyere utdanning i det nye statsbudsjettet, mener Bjerke.

– Det er skuffende at vi ikke får større midler, sier Bjerke.

Realveksten på 2,2 prosent kommer i tillegg til prisveksten, som er på 2 prosent.

– 1,4 milliarder kan virke som en stor sum, men fordelt på alle studiesteder, og med alle de nye studieplassene, så kreves det en større økonomisk satsning på ingeniørutdanningen, sier Bjerke.

Fornøyd med budsjettet

Bjerke understreker at han likevel er fornøyd.

– Til tross for at vi ikke fikk så mye midler som vi ønsket, så er det viktig at dette ble vårt budsjett. Vi fikk en kraftig engangsbevilgning, og med en satsning på samferdsel, så ble ingeniørstudentene sett i årets budsjett, og det må vi være fornøyde med, sier Bjerke.

Les også:

En av tre klarer ikke enkel matte  

De mest populære studiene

Her er studentenes drømmejobber

Dette er toppstudentenes utstillingsvindu  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.