KARRIERE

Ingeniørspillet er utsolgt

INGENIØRSPILLET: Gøran Berntsen (fra venstre), Bård Gamnes og Andreas Bertheussen er overrasket over den voldsomme interessen.
INGENIØRSPILLET: Gøran Berntsen (fra venstre), Bård Gamnes og Andreas Bertheussen er overrasket over den voldsomme interessen. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
26. mars 2011 - 11:32

– I går ble vi faktisk hele utsolgt for førsteopplaget. Det har gått unna, og vi setter stor pris på utviklingen, sier Gøran Berntsen, en av studentene bak spillet, til Teknisk Ukeblad.

Studentene er nå i Oslo for å promotere spillet og knytte kontakter.

Nytt opplag

– Vi har faktisk måttet si nei til et par storkunder som ville ha mange spill. Nå har vi begynt å selge spill fra andreopplaget - før vi i det hele tatt har bestilt det. Så her går det unna, sier studentkollega Bård Gamnes.

Studentene har utviklet spillet som del av sivilingeniørstudiene i entreprenørskap ved NTNU. Spørrespillet har 1800 spørsmål, og spørsmålene er snekret sammen i samarbeid med et kobbel av professorer på Gløshaugen.

Siv.ing.-studentene har også fått god hjelp av NTNU, Atmel og Hydro.

Laget spørrespill for teknologer

Nytt opplag

– Planleggingen av et andreopplag er i full gang. Vi kommer til å bestille flere spill på bakgrunn av den responsen vi har fått, og at vi ble utsolgt så raskt, sier han.

– Hadde dere forventet så stor interesse?

– Vi har jo selv visst at dette var et spill vi hadde utrolig lyst på, og regnet med at det kanskje var flere som oss der ute. Men vi ble veldig positivt overrasket over hvor mange som faktisk tenkte som oss. Det er ikke alltid det skjer, sier 25-åringen.

NTNU-studenter har utviklet brettspillet Ingeniørspillet.
POP: Spillet har spørsmål i seks kategorier. (Foto: Dag Yngve Dahle) Dag Yngve Dahle

Lanserer matteleksikon

Videre planer

Han forteller at de nå jobber med å videreutvikle spillet.

– Ambisjonene har hele tiden vært å gjøre konseptet til alt det kan være og å lage en klassiker i miljøet. Så vi jobber nå med å videreutvikle konseptet, også videre fra selve brettspillet. Tekna skal blant annet arrangere Gløsmesterskap i Ingeniørspillet mellom linjeforeningene på NTNU 14.april. Det kan bli et årlig arrangement også etter vi er ferdige på NTNU denne våren, sier Gamnes.

De har også inngått et samarbeid med Teknisk Ukeblad. Det innebærer blant annet at spørsmål fra spillet vil komme i Teknisk Ukeblad hver uke, og også her på tu.no.

Du kan sjekke dine kunnskaper her.

Toppelevene vraker naturfag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.