KARRIERE

Ingeniørbragden fenger studentene

Mange studenter viste interesse for Odim, representert ved Helge Birkeland (i midten), og deres fjernstyringssystem for skip.
Mange studenter viste interesse for Odim, representert ved Helge Birkeland (i midten), og deres fjernstyringssystem for skip.Bilde: Andreassen / Teknologiporten

Rundt 130 studenter fra samtlige institutter ved fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) ved NTNU møtte opp for å høre fire av de ni kandidatene til Årets ingeniørbragd argumentere for sine innovasjoner mandag.

God inspirasjon

For studentene ble det en ettermiddag som ga faglig inspirasjon, og en mulighet til å snakke med potensielle arbeidsgivere.

- Både studentene og bedriftene virket veldig fornøyde, sier Kjetil Birkeland Moe, markedsansvarlig for temakveldens arrangør Teknologiporten.

Godt forberedt

Den spesiallagde undervannsgravemaskinen Nexas Spider, Veidekkes leiretettede dypkjeller under Operahuset, Sevan Marines flytende rigg og Odims ABCS (Automatic Bulkhouse Connection System) ble presentert for studentene.

Selskapene hadde forberedt seg godt, og viste videoer, 3D-animasjoner og bilder av sine bragd-kandidater, fra utvikling til ferdig produkt.

CV-innsamling

Etter foredragene hadde de fire bedriftene stands utenfor auditoriet.

Her fikk studentene stille spørsmål, samle informasjon - og gjerne levere en CV.

- Bedriftene var veldig opptatt av å understreke at de hadde ledige stillinger, så kanskje noen av de som leverte CV får et jobbtilbud etter studieslutt, sier Birkeland Moe.

Kan bli årlig

Teknologiporten vurderer allerede å gjenta suksessen foran utdelingen av Årets Ingeniørbragd 2007.

- Da kan vi kanskje få startet forberedelsene tidligere enn i år, så vi får invitert flere kandidater og kan lage et enda bedre arrangement, sier Birkeland Moe.

Stem nå

Du kan stemme på den bragden du synes bør bli Årets ingeniørbragd 2006.

Fristen er 1. desember, og vinneren blir offentliggjort i siste utgave av Teknisk Ukeblad før jul og på nett 15. desember.

De som stemmer, er med i trekningen av en Sony Ericsson M600 mobiltelefon, Logitech universal fjernkontroll og iPod høyttalersett.

Les mer om samtlige kandidater, og avgi din stemme her.

Les mer om: