BYGG

Ingen ville bygge sykehuset - nå er kontrakten delt i syv

Har forsøkt å få noen til å bygge siden 2014.

Etter å ha lagt ut arbeidet for tredje gang har Nordlandssykehuset endelig funnet noen som vil stå for modernisering og utbygging av sykehuset i Bodø.
Etter å ha lagt ut arbeidet for tredje gang har Nordlandssykehuset endelig funnet noen som vil stå for modernisering og utbygging av sykehuset i Bodø. Bilde: Nordlandssykehuset
20. okt. 2016 - 14:07

Da modernisering og utbygging av sykehuset i Bodø ble lagt ut på anbud i 2014 ønsket ingen å konkurrere om jobben. Det gjorde de fremdeles ikke da kontrakten ble lagt ut igjen senere samme år. 

Da anbudet ble lagt ut for tredje gang valgte utbyggingssjef Terje Arthur Olsen å dele opp entreprisen i syv. 

– Det var svært dårlig interesse for totalentreprisen, men etter at vi delte den opp i syv mindre kontrakter har responsen vært langt bedre, sier han til Teknisk Ukeblad. 

Et halvår forsinket

Byggkontrakten er en av fire hovedkontrakter som ble lyst ut, det vil si bygg, røranlegg, ventilasjon og elektro.  Disse entreprisene har en samlet verdi for hele siste del av byggeprosjektet i Bodø på 973,3 millioner kroner.  Det er den siste kontrakten på bygg måtte lyses ut på nytt og er nå splittet opp i sju sideentrepriser.

Etter planen skulle denne kontrakten startet i september i år, noe som ikke vil være mulig da de oppdelte kontraktene foreløpig ikke er delt ut. 

– Men nå som interessen har tatt seg opp regner vi med å være i gang med arbeidet i januar, sier Olsen. 

Han forteller at bransjens manglende interesse har ført til en forsinkelse på rundt et halvt år. 

– Men etter oppdelingen har vi fått mellom tre og fire interessenter på de tilbudene vi har lagt ut. Det er mer enn nok til at vi får den konkurransen vi ønsker, sier han. 

Kan spare penger

Selv om tidsplanen har blitt dratt ut, mener Olsen den nye kontraktsstrategien faktisk ser ut til å ha positiv effekt på prosjektets kostnader. 

– Oppdelingen av kontrakten har helt klart ikke noen negativ effekt på kostnadene, så langt ser det heller ut som om vi kan se en gevinst i å dele opp arbeidet på denne måten, sier han. 

Om alt går etter planen fremover, forventer han ferdigstillelse av prosjektet ved årsskiftet 2019/2020. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.