IT

Tester kolesterolet ditt ved hjelp av smarttelefonen

– Smarttelefoner kan fjerne behovet for spesialisert utstyr.

Ved å føre en bloddråpe over på den røde stripsen vist på bildet, skal smarttelefonen kunne måle kolesterolnivået ditt.
Ved å føre en bloddråpe over på den røde stripsen vist på bildet, skal smarttelefonen kunne måle kolesterolnivået ditt. Bilde: Cornell University
5. jan. 2014 - 18:01

I den lange remsen av nyvinninger som brukes i kombinasjon med smarttelefonen, skal det nå bli mulig å teste dine egne kolesterolverdier.

Ingeniører fra Cornell University har utviklet en kolesterolapp som skal kunne måle kolestrolverdier i samspill med en anretning kalt smartCARD.

– Smarttelefoner har potensiale til å henvende seg til helseproblemer ved å fjerne behovet for spesialisert utstyr, sier David Erickson, professor i mekaniske fag hos Cornell University til universitetets nyhetsportal.

Les også: Snart kan datamaskinen smake og lukte

Tar kameraet i bruk

For å teste kolestrolnivået, setter brukeren en dråpe ned på en liten teststrimmel som mates inn i SmartCARD-anretningen. SmartCARD-et er koblet til telefonens kamera og ved hjelp av blitzen, lyses strimmelen opp. Mobil-appen kalibrerer så fargemetningen (saturation) og kuløren (hue) for å avgjøre kolestrolnivået.

Per i dag kan testen kun avgjøre det totale kolesterolnivået, men laboratoriet til Erickson arbeider med å kunne separere verdiene for de "dårlige" LDL-kolesterolene og det "gode" HDL-kolesterolene.

– Mobil helse øker i et utrolig tempo. Det er det neste store, sier Erickson.

Les også: Stamceller blir en del av legens verktøykasse

 

Video: Cornell University

Les også:

Big data kan krympe sykehusene

Tester kunstig hjerte med norsk trykksensor

Bli med inn i fremtidens operasjonsstue

Nå skal åpen kildekode også brukes til å lage medisiner  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.