INDUSTRI

Mener våpen blir den nye oljen

POSITIV: Statssekretær Ingebrigtsen mener våpenindustrien styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. Bildet viser våpenstyringssystemet RWS fra Kongsberg Defence og Aerospace.
POSITIV: Statssekretær Ingebrigtsen mener våpenindustrien styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. Bildet viser våpenstyringssystemet RWS fra Kongsberg Defence og Aerospace. Bilde: KDA
28. jan. 2011 - 08:16

Statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) mener våpenindustrien kan redde Norge når oljen tar slutt.

Ingebrigtsen sa under et besøk hos våpenprodusenten Vinghøg AS på Nøtterøy at han var imponert og mente Vestfold burde vært stolte av bedriften, skriver Dagsavisen.

Les også: I havn med tidenes forsvarskjøp

– Styrker troen

– Det er en bedrift som styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt, sa Ingebrigtsen til Tønsbergs Blad etter besøket.

Journalist og filmskaper Erling Borgen, som har laget dokumentarfilmen «Et lite stykke Norge» – om hvordan norske selskaper tjener på internasjonale konflikter – reagerer kraftig på Ingebrigtsens uttalelser.

– Jeg synes det er fullstendig usmakelig og avskyelig at en representant for den rødgrønne regjeringen i fullt alvor får seg til å si at vi skal leve av død, krig og lidelse i framtiden, sier Borgen.

Les også: Forsvarets nye maskingevær

– Oppsiktsvekkende

Han får støtte fra Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon Changemaker, som synes det er en oppsiktsvekkende prestasjon av statssekretæren å slå hull på mytene om Norge som klima- og fredsnasjon med ett enkelt utspill.

– Er det virkelig det han ønsker? spør leder i Changemaker, Markus Nilsen.

Norge er i dag verdens sjette største våpeneksportør. Næringen omfatter 120 bedrifter og omsatte i 2010 for over 10 milliarder kroner.

Les også:

Flere missiler til Polen

Radar på en snurr

F-16: Potent jubilant

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.