INDUSTRI

Kun ingeniørene igjen

SIER OPP: Her viser Miljø Innovasjon-direktør Ivar Brynhildsvoll (f.h) og Miljøbil Grenland-direktør Bjørn Nenseth fram en Indica Vista EV-prototyp til blant andre miljø- og utviklingsminister Erik Solheim under EVS24 i Stavanger. Nå sier Miljøbil Grenland opp halve staben.
SIER OPP: Her viser Miljø Innovasjon-direktør Ivar Brynhildsvoll (f.h) og Miljøbil Grenland-direktør Bjørn Nenseth fram en Indica Vista EV-prototyp til blant andre miljø- og utviklingsminister Erik Solheim under EVS24 i Stavanger. Nå sier Miljøbil Grenland opp halve staben. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

Det kom som et sjokk på de ansatte ved Miljøbil Grenland da beskjeden kom før helgen.

Om lag halvparten av de 45 ansatte mister jobben, og bare ingeniørvirksomheten skal være igjen på Herøya.

Det skriver Telemarksavisa (TA).

Les også: Slik skal Herøya lage 5000 elbiler

Vedtaket gjenstår

Daglig leder Bjørn Nenseth sier til avisen at styret vil vedta endringen snart.

– Jeg har ikke noen kommentarer til dette før styret har gjort sitt vedtak og alle ansattes interesser er tatt vare på, sier Nenseth til TA. – Sånne beskjeder er aldri hyggelige for noen. Men jeg vil ikke si mer før vedtak er endelig fattet og konsekvensene for de ansatte er utredet.

Planen var å begynne å montere biler i 2010. Men ifølge TA vil salg, markedsføring og produksjon i stedet bli lagt ned ved Miljøbil Grenland, og det blir verken bilkonvertering eller batteriproduksjon på Herøya. Derimot kan det bli laget prototyper der også i framtiden.

Les mer: Lader opp med helnorske batterier

Sjokkerte ansatte

– Jeg må innrømme at jeg ikke fikk med meg alt som ble sagt, jeg fikk litt sjokk da beskjeden kom, sier tillitsvalgte Linn Renate Mehren til TA. – Det vi vet er at man skal legge ned produksjonslinjen. Det er også mulig at salg og markedsføring forsvinner, men jeg fikk ikke med meg alt. Men noen hyggelig beskjed rett før helga var det ikke.

Ifølge henne kommer oppsigelsene ved månedsskiftet. Hun frykter at bedriften ikke har vært aktuelle nok.

– Jeg håper og tror imidlertid at ting vil rette seg etter hvert og at bedriften kommer seg igjen sånn at man kan ta ansatte tilbake igjen etter en tid, sier hun.

Les også:

Danner norsk elbilklynge

96 millioner til fornybar energi

Grenlands-elbil kommer til høsten

Flatt batteri og tom konto

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.