IT

Kårer Nordens beste gründere

Nordic Startup Awards arrangeres i Oslo i kveld.

I kveld kåres de beste i det nordiske gründermiljøet, når Nordic Startup Awards arrangeres på Edderkoppen i Oslo. Bildet er fra fjorårets kåring i København.
I kveld kåres de beste i det nordiske gründermiljøet, når Nordic Startup Awards arrangeres på Edderkoppen i Oslo. Bildet er fra fjorårets kåring i København. Bilde: Nordic Startup Awards
22. mai 2014 - 10:40
Vis mer

I kveld kåres de beste i det nordiske gründermiljøet, når Nordic Startup Awards arrangeres på Edderkoppen i Oslo. Tidligere denne måneden ble nasjonale vinnere i de øvrige nordiske landene kåret.

I tillegg til årets oppstartsbedrift, blir det blant annet delt ut priser for årets gründer, beste investor, og beste nykommer.

Fem norske kandidater er foreløpig nominert i hver kategori. Først i ettermiddag blir det klart hvem som skal representere Norge.

Les også: Pitch en idé i heisen, vinn tur til startup-mekka

– Stor ære

Blant andre er gründerinkubatoren Startuplab i Forskningsparken er nominert i kategorien "best service provider", mens mCash, en norsk tjeneste for mobil betaling er nominert i kategorien "startup of the year".

– Det er en stor ære å bli nominert til prisen for årets oppstartsbedrift. Nominasjonen plasserer oss i en gruppe av selskaper som introduserer innovasjon og spydspiss-teknologi til markedet, sier gründer Daniel R. Döderlein i mCash.

Les også: Norske krypto-selskaper gjør det skarpt etter Snowden-avsløringene  

Blink

Under arrangementet skal Teknisk Ukeblad ha verdenspremiere på serien "Lift",  hvor günderbedrifter skal må pitche sin ide til en investør i løpet av en heistur i DNB-bygget i Bjørvika. Norske Blink er både med på serien, og en av de nominerte til årets nykommer.

Blink er en tjeneste hvor man kan dele fem sekunders videoer med folk i nærheten, en slags krysning mellom Snapchat og Tinder.

– Vi er veldig stolte, det er en ære å bli nominert. Det er gøy å bli vist fram i miljøet. Vi er spente på kvelden, fordi det er ekstremt mange flinke folk blant de nominerte, sier Martin jensen, gründer i Blink.

Les også:

Rendra gir byggeplaner i 3D rett i lomma

Her er appen for deg som savner selskap om morgenen

Han følger drømmen fra et kott i Silicon Valley

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.