KARRIERE

Hun blir den nye Sintef-sjefen

Alexandra Bech Gjørv.

Alexandra Bech Gjørv blir ny Sintef-sjef. For nordmenn flest er hun kanskje mest kjent som leder for 22. juli-kommisjonen.
Alexandra Bech Gjørv blir ny Sintef-sjef. For nordmenn flest er hun kanskje mest kjent som leder for 22. juli-kommisjonen. Bilde: Håkon Jacobsen
1. juli 2015 - 12:00
Vis mer

Sintef-styret har i dag utnevnt Alexandra Bech Gjørv som ny konsernsjef.

Hun blir ansatt 15. september 2015 og går inn i stillingen 2. januar neste år.

– Jeg er veldig opprømt. Jeg har brukt mye tid på å tenke i rekrutteringsprosessen de siste månedene og kommet fram til at dette er en fantastisk spennende jobb, sier hun til Teknisk Ukeblad.

– Sintef er en veldig viktig, stor og solid organisasjon. Hvis vi ser på den fasen Norge nå går inn i, med større usikkerhet enn på lenge, er det klart at vi må sette innovasjon høyere på dagsorden. Jeg tror vi kan bli en enda viktigere aktør for det offentlige og for næringslivet i så måte, sier hun.

Les også: Oljeselskapene kutter tusenvis: – Gode tider for dem som kommer med smarte løsninger

Ledet 22. juli-kommisjonen

Bech Gjørv er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, Oxford University i Storbritannia og Suffolk University i Boston.

For nordmenn flest er hun kanskje mest kjent som leder for 22. juli-kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen etter terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

Hun har også bred lederbakgrunn fra Norge og USA etter 17 år i Hydro og Statoil, blant annet som direktør for ny energi med ansvar for satsinger innen vind-, sol- og bioenergi, hydrogen, karbonfangst og venturevirksomhet.

I Hydro var hun også konserndirektør for HR, HMS og klima. Hun har også hatt lederoppgaver for bildelvirksomheten i selskapet.

Les også: Dette er selskapet aller flest studenter vil være trainee i

Går fra vindkraft

Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA, der hun har jobbet med granskinger og krisehåndtering, integritet og korrupsjon, selskaps- og virksomhetsstyring, arbeidsrett og energirett.

De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi, som eier og utvikler vindkraft i Midt-Norge. I tillegg er hun styremedlem i oljeserviceselskapet Technip.

Mellom 2001 og 2006 satt hun i to perioder som styremedlem i Sintef, og i perioden 2007-2010 i Sintef-rådet.

Har fått den riktige

Styreleder Rasmus Sunde mener de har fått den riktige personen til jobben.

– Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede Sintef inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til Sintef, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte Sintef videre, sier han i en pressemelding.

– Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke. Vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen, sier han videre.

Bech Gjørv etterfølger Unni Steinsmo som går av etter 11 år som konsernsjef. Sistnevnte mener ansettelsen er klok.

– Jeg kjenner Alexandra Bech Gjørv som en svært dyktig og hardtarbeidende leder. Hun har industriell bakgrunn, et sterkt nettverk og kjenner Sintef godt fra før. Jeg er sikker på at hun vil bli en god leder, og jeg ser fram til å bidra i overgangen, sier hun.

Les også: Oljekrisen har gjort at antall oljegründere har eksplodert

– Fantastisk mulighet

Hovedpersonen sier hun gleder seg til å begynne i jobben.

– Jeg har en svært bred bakgrunn, og jeg tror nesten jeg kan bruke alle kunnskapene mine i denne jobben. Jeg er ikke teknolog, og måtte derfor tenke grundig gjennom om det ville fungere godt med meg som leder. Faktum er at jeg i mange år har jobbet tett på ingeniører og teknologer som kan mer enn meg. Gjennom det har jeg lært meg arbeidsform der jeg kan sette det de er gode på inn i en større og strategisk posisjon, sier hun til Teknisk Ukeblad.

– Jeg gleder meg, og det kiler i magen. Det er gøy å være leder for kjempeflinke mennesker. Da jeg ledet 22. juli-kommisjonen rekrutterte vi et tverrfaglig og dyktig team, og det ga meg veldig mye energi. Jeg har følelsen av at den samme arbeidsgleden kan oppnås i Sintef, sier hun.

Les også: Oljeselskapene ser mot Arktis. Nå leter de etter materialene som kan ta dem dit

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.