INDUSTRI

Hedret for miljøskip

PRISET: Clean Ship Award gikk til Vale for verdens største malmskip, Vale Brasil.
PRISET: Clean Ship Award gikk til Vale for verdens største malmskip, Vale Brasil. Bilde: Vale
Mona StrandeMona StrandeJournalist
24. mai 2011 - 15:07

I dag ble The Clean Ship Award og Next Generation Ship Award delt ut under Nor-Shipping på Lillestrøm.

Les også: Megaskip nominert til miljøpris

Rolls-Royce-konsept

Next Generation Ship Award gikk til Rolls-Royce Marine for deres konseptskip "Environship Concept", som skal bidra til mer miljøvennlig skipsfart.

– Vi er svært glade for at den maritime industrien har stor tro på vårt nye designkonsept, og at det blir framhevet som et konsept for framtiden, sier president for marinedivisjonen i Rolls-Royce, John Paterson, i en pressemelding.

Environship er et helt nytt lasteskipskonsept som er utviklet for transport av ulike typer gods i nærskipstrafikk mellom europeiske havner. Konseptet skal kunne redusere CO2-utslippene med over 40 prosent.

– Med LNG som drivstoff og et helt nytt og lovende skipsdesign har vinneren utviklet et konsept for framtidens transport til sjøs, sier juryen i sin begrunnelse.

Rolls-Royce Nvc-405-LNG skip Environship Concept
ENVIRONSHIP: Den nye baugformen gjør at fartøyet får bedre yteevne i sjøen og mindre risiko for skader på skrogplaten i forskipet. Designet kan brukes på alt fra passasjerfartøy til LNG bunkerfartøy. Rolls-Royce

Ny standard for bulkskip

The Clean Ship Award gikk til det brasilianske gruveselskapet Vale for verdens største malmskip Vale Brasil, som ble satt i drift tidligere denne måneden.

Gruveselskapet har en stor skipsflåte for transport av blant annet magnesium, kopper og nikkel.

– Vale Brasil har så lave miljøskadelige utslipp at det er satt en helt ny standard for denne typen langdistanse tørrbulkskip, skriver juryen i sin begrunnelse.

I alt 40 kandidater fra hele verden har vært vurdert til de to prisene, som ble overrakt av nærings- og handelsminister Trond Giske og Henrik Madsen, konsernsjef i Det Norske Veritas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.