INDUSTRI

Full City trukket av grunnen

Tore Stensvold
17. aug. 2009 - 11:25

(Oppdatert kl. 12.59/15:15) I løpet av hele formiddagen mandag jobbet Smit Salvage og Buksér og Berging med å forberede avtrekking av Full City fra Såstein.

Først i 12-tida kom slepingen i gang. En snau time etterpå var Full City trukket av og slepet til kai i Bamble kunne begynne.

Sakte slep

Med opp mot 3-4 knops fart gikk slepet fra Såstein, der Full City ble kastet på grunn under stormen natt til fredag 31. juli, til Nato-kaia ved Eikstrand i Bamble kommune. Det er Buksér og Bergings BB Worker og Belos som står for slepet.

Ifølge beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket ble det siste lasterommet tømt for vann tidlig på formiddagen og skipet begynte å bevege seg.

Les også: Ødelagt anker på Full City

Utsatt

I 7-tida begynte forberedelsene til slepet. Klokka 12 ved flo sjø begynte to slepebåter å dra skipet av grunnen. En slepebåt lå ved siden av Full City.Til kai

Full City slepes nå inn til ”Nato-kaia” ved Eikstrand i Bamble kommune. Skipet slepes med en slepebåt foran, en bak. Det vil ta rundt fire timer. Kystverkets Oljevern 03 følger etter for å ta seg av eventuell olje som lekker ut under slepet.

Ifølge Ly overvåkes slepet kontinuerlig fra luften og følges av oljevernressurser slik at tiltak kan iverksettes både for opptak og skjerming hvis det skulle komme et utslipp.

Ved ankomst til kai vil fartøyet bli ringet inn av oljelenser, opplyser Kystverket.

Bergingsselskapet anslår at hele operasjonen kan ta opptil 11 timer fra start, inkludert selve slepet på opptil cirka 4 timer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.