BYGG

30 trikker tas ut av drift i Oslo

Nesten halvparten av trikkene tas ut av drift tirsdag på grunn av alvorlige feil.

Rustdannelse på denne italienske trikketypen har vært et problem siden trikkene ble levert i 1999, og Oslotrikken har hatt store utgifter til vedlikehold og reparasjon av disse trikkene.
Rustdannelse på denne italienske trikketypen har vært et problem siden trikkene ble levert i 1999, og Oslotrikken har hatt store utgifter til vedlikehold og reparasjon av disse trikkene. Bilde: Mona Strande
29. apr. 2013 - 20:54

Det går mot trikkekaos i hovedstaden.

Ifølge VG tar Oslotrikken 30 av 32 såkalte Italiatrikker ut av drift med øyeblikkelig virkning.

Årsaken er ifølge selskapet at det er funnet sprekker i festepunktene som holder trikkeleddene sammen. Sprekkdannelsene har oppstått som følge av korrosjon.

Les også: Denne trikken er en buss

Bekymringsfullt

– Funnene som er gjort på enkelte av trikkene, er bekymringsfulle, og vi må gjennomføre en full kvalitetssikring av denne delen av trikkeflåten før vi kan sette den i drift igjen, sier administrerende direktør Bjørn Granviken i Oslotrikken i en pressemelding.

Totalt har selskapet 72 trikker, noe som betyr at nesten halvparten av byens trikker ikke vil være tilgjengelige fra tirsdag morgen. Det jobbes med å få til et buss-for-trikk-tilbud på flest mulig av de avgangene som blir rammet.

Det er usikkert hvor lenge trikkene kommer til å være ute av drift. Oslotrikken skriver at de vil stoppe trafikken med denne trikketypen fram til «situasjonen er nærmere klarlagt».

Rustproblem

Rustdannelse på denne italienske trikketypen har vært et problem siden trikkene ble levert i 1999, og Oslotrikken har hatt store utgifter til vedlikehold og reparasjon av disse trikkene.

De to trikkene av samme type som ikke er tatt ut av trafikk, har tidligere blitt oppgradert og reparert og fortsetter derfor i trafikk som før.

Les også:

Tester ut trådløse el-busser

– Bilen blir ubrukelig til og fra jobb

Slik blir fremtidens buss

Denne blir snart historie

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.