KARRIERE

Ikke siden august 2015 har det vært færre arbeidsledige ingeniører

Nedgangen fortsatte i august.

Nedgangen i arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag fortsatte i august. Vi må tilbake hele to år for å finne lavere tall.
Nedgangen i arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag fortsatte i august. Vi må tilbake hele to år for å finne lavere tall.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
1. sep. 2017 - 10:42

Nedgangen i antall arbeidsledig ingeniører registrert hos Nav fortsatte i august. Ikke siden august 2015 har tallet vært så lavt. 

Det er nå 6524 innen ingeniør- og ikt-fag som står uten jobb.

Det er 1765 færre enn for ett år siden, og hele 2102 færre ledige enn toppnivået fra januar i år. 

Bare den siste måneden er over det blitt mer enn 500 færre ledige ingeniører i statistikken. 

Størst nedgang i ledige

Ingeniør- og ikt-fag er dessuten yrkesgruppen med størst nedgang i ledigheten det siste året. Det er blitt hele 21 prosent færre ledige.  

Det siste året har andelen arbeidsledige ingeniører gått ned fra 3,1 prosent til 2,5 prosent. Andelen helt ledige personer i Norge er nå på 2,7 prosent av arbeidsstyrken, som vil si at ingeniørene nå har lavere ledighet enn snittet. 

Det er særlig blant ingeniører og sivilingeniører innen petroleum, bergverk og metallurgi at ledigheten har gått ned det siste året, ifølge Nav. 

Flere langtidsledige

For arbeidsstyrken sett under ett er august den niende måneden med nedgang i arbeidsledigheten. 

– Hittil i år har antallet helt ledige falt med 9500, når man tar hensyn til sesongvariasjoner. Om lag halvparten av disse kom fra fylkene og yrkesgruppene som ble hardest rammet av nedgangen i oljenæringen. Veksten i norsk økonomi har tatt seg opp i første halvår i år, og vi forventer at ledigheten vil fortsette å gå noe ned framover, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en melding fra Nav.

Nedgangen er størst for dem som er arbeidsledige i kun en kort periode. Ved utgangen av august var det 11.100 helt ledige som hadde vært arbeidssøkere i under fire uker. Dette er 2200 færre enn august i fjor. Antallet helt ledige som hadde vært arbeidssøkere i opptil halvannet år var også lavere enn i august i fjor.

På den andre siden har antallet som har vært arbeidssøkere i mer enn halvannet år økt det siste året. Ved utgangen av august gjaldt dette 14.300 personer, noe som er 1.200 flere enn for ett år siden. Økningen har i all hovedsak skjedd i Rogaland og Hordaland.

Nav registrerer også at det er en økning i nye ledige stillinger på Nav sine sider – i tillegg til at det har vært en markant nedgang i antallet varsler om oppsigelser og permisjoner. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.