ROGFAST

I dag signerer Vegvesenet og Skanska Norges største tunnelkontrakt

Men signeringen av den sørlige kontrakten er utsatt, siden det er kommet en klage på tildelingen.

Kontrakten for strekningen E04 signeres i dag. I konkurransen for den sørligste delen (E03) er det kommet inn klage, og signeringen er utsatt.
Kontrakten for strekningen E04 signeres i dag. I konkurransen for den sørligste delen (E03) er det kommet inn klage, og signeringen er utsatt. Illustrasjon: Statens vegvesen
12. des. 2022 - 06:34

Mandag 12. desember kl. 12:12 signerer vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og konsernsjef Ståle Rød kontrakten for den nordlige delen av utbyggingen av E39 Rogfast. Med en verdi på fem milliarder kroner er kontrakten den aller største vegutbyggingskontrakten i Norge gjennom tidene.

Det var NCC Norge og Skanska Norge som til slutt stod igjen som tilbydere i denne konkurransen. Skanska Norge ble tildelt kontrakten.

Med arbeidet på nordlige kontrakten starter kryssingen av Boknafjorden. Det er også starten på arbeidet med å gjøre strekningen Stavanger-Bergen fergefri.

Det er også den suverent største landbaserte kontrakten som er inngått i Rogaland. 

Planen var også å underskrive den sørlige kontrakten, Rogfast E03, med Implenia/Stangeland samme dag.

Her så tilbudene slik ut:

  • Implenia/Stangeland: 4.069.604.063 kr.
  • Hæhre/Risa: 4.569.175.059 kr.

Vegvesenet opplyser at har kommet inn en klage på tildelingen, og det er fra Hæhre/Risa. Etaten venter derfor med å signere denne kontrakten til klagen er behandlet.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.