ELEKTRISK

Hyundai lokker med fullelektrisk sportsbil

Utviklet og produsert i Tyskland.

Hyundai Motorsport har en ny villkatt på gang. Foreløpig er dette alt de vil vise.
Hyundai Motorsport har en ny villkatt på gang. Foreløpig er dette alt de vil vise. Skjermbilde: Hyundai Motorsport
8. aug. 2019 - 15:27

Sørkoreanske Hyundai er langt fra noen junior i elbil-bransjen, men så langt har det vært snakk om familiebiler av det heller fornuftige slaget. Men nå har gigantkonsernet langt mer kruttsterke nyheter på gang: En helelektrisk sportsbil, som Hyundai håper skal bli starten på en helt ny æra innen motorsport. 

Oslo 20240121. 
Slaps og snø i Oslo. Væromslaget skaper generelt glatte og våte veier lokalt på Østlandet.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Les også

Kaos på veiene: Store vannmengder, forsinkelser og innstillinger

Lanseres i Frankfurt 

Det er første gang Hyundai Motorsport lager en elektrisk bil. Den foreløpig navnløse bilen blir lansert på motormessen i Frankfurt i høst. Messen åpner for publikum 12. september, men Hyundai lover å vise dem frem på pressedagene, som er 10. og 11. september. 

Derfor vil heller ikke Hyundai vise frem bilen. Men i en teaser sluppet på Hyundai Motorsports Facebook-side, er det tydelig snakk om en bakhjulsdrevet bil. Morsomme røster vil selvsagt ha det mye gøy med at bilen i videoen har store problemer med å dra strømledningen ut av veggstøpselet. 

Heltysk koreaner 

Bilen er både utviklet og bygget ved hovedkvarteret til Hyundai Motorsport i den tyske byen Alzenau. I hvilken motorgren bilen skal konkurrere, er uklart. 

– I mange måneder har teamet vårt i Alzenau jobbet intenst med et elektrisk kjøretøy, og snart skal vi dele fruktene av vårt arbeid, sier teamsjef for Hyundai Motorsport, Andrea Adama, i en pressemelding. 

Stig Tjøtta illustrerer hvordan ekstruderte profiler vil bli lagt rundt batteriet for å beskytte det mot kollsionsskader.
Les også

Gammelt grep kutter antall bildeler drastisk: – En no-brainer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.