Hyundai lokker med fullelektrisk sportsbil

Utviklet og produsert i Tyskland.

Hyundai lokker med fullelektrisk sportsbil
Hyundai Motorsport har en ny villkatt på gang. Foreløpig er dette alt de vil vise. Skjermbilde: Hyundai Motorsport

Sørkoreanske Hyundai er langt fra noen junior i elbil-bransjen, men så langt har det vært snakk om familiebiler av det heller fornuftige slaget. Men nå har gigantkonsernet langt mer kruttsterke nyheter på gang: En helelektrisk sportsbil, som Hyundai håper skal bli starten på en helt ny æra innen motorsport. 

Les også

Lanseres i Frankfurt 

Det er første gang Hyundai Motorsport lager en elektrisk bil. Den foreløpig navnløse bilen blir lansert på motormessen i Frankfurt i høst. Messen åpner for publikum 12. september, men Hyundai lover å vise dem frem på pressedagene, som er 10. og 11. september. 

Derfor vil heller ikke Hyundai vise frem bilen. Men i en teaser sluppet på Hyundai Motorsports Facebook-side, er det tydelig snakk om en bakhjulsdrevet bil. Morsomme røster vil selvsagt ha det mye gøy med at bilen i videoen har store problemer med å dra strømledningen ut av veggstøpselet. 

Heltysk koreaner 

Bilen er både utviklet og bygget ved hovedkvarteret til Hyundai Motorsport i den tyske byen Alzenau. I hvilken motorgren bilen skal konkurrere, er uklart. 

– I mange måneder har teamet vårt i Alzenau jobbet intenst med et elektrisk kjøretøy, og snart skal vi dele fruktene av vårt arbeid, sier teamsjef for Hyundai Motorsport, Andrea Adama, i en pressemelding. 

Les også