Hydro-sjefen: Selskapets regler mot korrupsjon hemmer støtten i Brasil

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.
Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
4. mai 2018 - 07:30
Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg mener selskapets regler mot korrupsjon gjør det vanskelig å støtte Barcarena-regionen i Brasil.
 

Hydro får kritikk for ikke å ha gjort nok for den fattige lokalbefolkningen i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

- Nulltolleranse

Konsernsjef Brandtzæg viser til korrupsjonsutfordringer for å forklare forskjellen på støtten til de to byene der Hydro hovedsakelig har sin industri. I Paragominas lister Hydro-sjefen opp flere ting selskapet har hjulpet til med.

– I Paragominas har de hatt et mottaksapparat som har vært klar til å ta imot den støtten vi har gitt, sier han.

– I Barcarena har dette vært vanskeligere, fordi der har man ikke hatt det samme mottaksapparatet. Noe som vi har nulltoleranse for, er korrupsjon, og i Brasil kan dette være en sak som hemmer oss. Vi vil ikke gå inn i prosjekter der det er fare for korrupsjon, sier Brandtzæg.

Utspillet provoserer Lafayette Nunes, som er leder for den brasilianske advokatforeningens gruvenæringskomité i delstaten Pará.

– Hvis han har funnet korrupsjon i Barcarena, og hvis korrupsjonen har hindret Hydro i å gjennomføre sine forpliktelser, bør han si rett ut hva slags korrupsjon det skal ha vært. Hvem som har vært involvert, og om det har vært private eller offentlige aktører, sier Nunes.

 
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.