ELBIL

Hvorfor bygges det så få 800 volt-ladere?

Operatøren Mer mener de som vil lade med høyest mulig effekt må dra til Ionity.

25. mai 2021 - 20:00

Elbil – Teknisk sett: Episode 25

Vil du bare høre deler av podkasten? Her er tidene i podkasten hvor vi snakker om:

01:50: Hvorfor bygger ikke Mer 350 kW-ladere?
03:15: Er 350 kW-ladere mye dyrere å bygge?
05:50: Er de mer teknisk komplisert å bygge?
07:00: Hvorfor maks 150 kW-ladere i dag?
10:05: Er lading for komplisert i dag?
13:00: Det kommer mange biler med 800 volt. Hva med kundenes forventninger til å finne rask lading?
16:00: Er det egentlig nødvendig med 350 kW-lader?
21:10: Når setter Mer opp sin første 800 volt-lader?

Det kommer flere elbiler bygget på 800 volts-arkitektur. Dette gjør det blant annet mulig å lade bilene med høyere effekt.

Det hjelper likevel lite om det ikke finnes ladestasjoner som leverer slike effekter. Foreløpig er det Ionity og BKK som har satt opp 350 kilowatt-ladere som kan levere de høye effektene bilene kan ta imot.

Vi har spurt en av de store aktørene i lademarkedet, Mer, om hvorfor de ikke setter opp slike ladere, og når de ser for seg at det blir aktuelt.

Det ser ikke ut til å bli med det første, skal vi tro daglig leder Ole Henrik Hannisdahl.

Episoden er den andre av to om de nye 800 volt-elbilene. Forrige uke snakket vi med Jonas Kristiansen Nøland, førsteamanuensis i energiomforming og elektromagnetisme ved NTNU, om hva forskjellene er på elbiler bygget på 400 og 800 volt.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.