BRUER

Hvem vil bygge heftig gang- og sykkelbru for inntil 12 mill over Sogndalselva?

Kontrakten er anslått til 12 millioner kroner.

15. mai 2020 - 10:59

Sogndal kommune skal bygge ei gang- og sykkelbru over Sogndalselva i sentrum. Brua blir en forlengelse av Fjordstien som går langs Sogndalsfjøra.

Og dette skal være en spesiell sak: Kommunen understreker at brua er et signalprosjekt for Sogndal kommune. Det vil være stort fokus på design og sluttresultat. Og det vil bli stilt høyere krav til utførelse og sluttresultat enn det som er normal bransjestandard.

Prosjektet omfatter selve brua med landkar og brupilarer i elva. Pælene for brupilarene ble satt ned og utstøpt i april 2019.

Kontraktsverdien for dette oppdraget er anslått til 12 millioner kroner eks. mva.

Det vil komme en separat utlysing og kontrakt for elektroarbeidet på brua. Entreprenøren for selve brua − altså den konkurransen som lyses ut nå − blir hovedbedrift for arbeidet og vil bestemme framdrift og sette premissene. Men det må også påregnes noe koordinering og tilrettelegging for elektroentreprenøren, som forøvrig skal ha egen kontrakt med Sogndal kommune.

Hølland bru fra 1843 er 34 meter lang og krysser elva Ogna i Hå kommune.
Les også

Sjeldent oppdrag: Denne brua fra 1843 må forsterkes – uten at det synes

Relevant og god erfaring

Kommunen baserer seg på tre tildelingskriterier:

  • Totalpris
  • Erfaring
  • Tilbudets forslag til framdrift

Laksefiskerne i elva har bedt om at arbeidene i elva ikke starter før 1. september. Kommunen vil vurdere tidspunkt for oppstart ut fra tilbudene som kommer inn.

Kommunen stiller en del krav til erfaring. Tilbyderen må ha relevant og god erfaring fra tilsvarende prosjekter. Det blir også stilt krav til relevant og god erfaring til underentreprenør for limtre og stål. Det skal være bindende kontrakt mellom hovedentreprenør og underentreprenør for limtre og stål. Minst et av referanseprosjektene skal være prosjekt der det har vært stort fokus på sluttresultat.

Dokumentasjon: Kommunen krever tre referanser fra tilsvarende prosjekter som er gjennomført i løpet av de siste fem årene. Det skal også leveres referanser for underentreprenør for limtre og stål.

Interesserte entreprenører har frist på seg til 11. juni med å komme med tilbud. Kommunen har planlagt å komme med en innstilling i starten av juli.

Invitasjonen fra EU splitter regjeringen.
Les også

EU-invitasjon splitter regjeringen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.