INDUSTRI

Hvem fortjener å bli årets teknologileder?

Prisen deles ut den 6. februar. Send inn dine forslag nå.

Under prisutdelingen på Grand Hotel den 6. februar skal det deles ut en teknologilederpris. Vi vil ha lesernes forslag. Her fra en tidligere prisutdeling
Under prisutdelingen på Grand Hotel den 6. februar skal det deles ut en teknologilederpris. Vi vil ha lesernes forslag. Her fra en tidligere prisutdeling Bilde: Håkon Jacobsen
17. jan. 2014 - 18:11

Årets teknologileder

Tildeles en person som i 2013 har oppnådd gode resultater gjennom sitt positive lederskap i en teknologibedrift eller et teknologiprosjekt.

Deles ut sammen med Åretsteknologibragd og en hederspris under Teknisk Ukeblads arrangement på Grand Hotel den 6. februar.

Den 6. februar deler Teknisk Ukeblad ut en flunkende ny pris på Grand Hotel, sammen med Årets teknologibragd.

Årets teknologileder tildeles en person som i 2013 har oppnådd gode resultater gjennom sitt positive lederskap i en teknologibedrift eller et teknologiprosjekt.

Send dine tips til teknologibragden@tu.no. Forslaget må inneholde en kort beskrivelse av personen, og en begrunnelse for forslaget.

Les også: En av disse blir årets teknologibragd

Vil ha innspill fra ansatte

– Den nye prisen skal bidra til økt kunnskap og forståelse om lederskap av teknologivirksomheter, forteller Jan M. Moberg, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad.

Han oppfordrer lesere som har, eller kjenner til gode ledere til å fortelle om det.

– Vi kan tenke oss mange gode kandidater, men vi vil gjerne vite om gode ledere også fra de som jobber ute i de ulike bransjene, både ansatte andre. Det er ingen tvil om at det er mye godt lederskap. Da er det spennede for oss å få innspill.

Moberg understreker at ikke bare høyt profilerte toppledere er aktuelle for prisen.

– God ledelse kan finnes i både små og store virksomheter.

Les også: Tidligere prisvinnere

Den nye prisen skal bidra til økt kunnskap og forståelse om lederskap av teknologivirksomheter, forteller Jan M. Moberg, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. Eirik Helland Urke

Store verdier

Moberg mener det stilles helt spesielle krav til teknologilederskap.

– Det spesielle er å lede omfanget av kompleks fagkompetanse. Dette er utrolig viktig i store bedrifter som har spesialkompetanse både i dybde og bredde. Gode teknologiledere skaper dessuten store verdier for samfunnet – noe vi mener det bør bli mer bevissthet rundt.

Moberg trekker frem den norske leverandørindustrien innen olje- og gassektoren som et av områdene hvor godt lederskap har hatt stor betydning.

– Denne sektoren har vokst enormt de siste årene. Her har godt lederskap vært svært viktig. Det samme kan sies for flere andre sektorer. Ved å sette lederskap innen teknologi på kartet, håper vi å få løftet frem flere gode kandidater og bransjer.

Les også

Her er årets nye teknologiledere  

Strålende fornøyde bragd-vinnere

De fikk Ingeniørbragden i 2011. Siden er ordreboka femdoblet

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.