BLOG

Hva betyr dette?

Vi snublet over noen interessante benchmark-resultater, der en HTC-telefon med dobbeltkjerne topper resultatlisten.

28. jan. 2011 - 15:31

Siden vi har et eksemplar av LGs Optimus 2X til låns her i redaksjonen så prøver vi både titt og ofte nye benchmark-programmer, og i dag testet vi Linpack for Android. Vi måtte selvsagt inn på topp ti-listen for å se hvordan andre telefoner lå an, og her snublet vi over noen ganske så interessante tall.

De tre øverste plassene på resultatlisten er okkupert av en HTC-modell kalt Vision. Om du liker å følge med på mobilrykter så høres dette kanskje kjent ut: Allerede i fjor sommer gikk det rykter om en kommende HTC-telefon med dette navnet, og som skulle ha doble prosessorer.

Og da er det jo all grunn til å spekulere litt.

To forskjellige modeller?

I informasjonspanelet for telefonen øverst på listen er det oppgitt en prosessorhastighet på 1948,8 MHz. Dette betyr ikke at HTC har gått fra vettet og doblet den nåværende makshastigheten, men at produsenten har tatt i bruk to prosessorkjerner på 1 GHz hver. (Viser du systeminfoen for LG Optimus 2X, som kjører på to 1GHz-prosessorer får du oppgitt en hastighet på 1998,84 MHz).

Nummer to og tre på resultatlisten er testet av en annen bruker, og har en oppgitt prosessorhastighet på 1516,8 MHz. Her er det altså to prosessorer som kjører på 800 MHz.

Veldig mye kan tyde på at vi snakker om to forskjellige toppmodeller fra HTC, ikke én.

Tredjegenerasjons Snapdragon

HTC har vært trofaste mot Qualcomm som SoC(System on a Chip)-leverandør helt siden de gikk over til Android, så vi antar det er Qualcomms nyeste Snapdragon-plattform MSM8260 som skjuler seg under skallet på Vision-telefonen(e). Denne plattformen blir en av hovedutfordrerne til Nvidias Tegra 2 i år.

Les også: Dette betyr doble prosessorer for deg »

Presenteres på MWC?

Med to uker igjen til Mobile World Congress er det all grunn til å tro at vi vil høre mer om HTCs dobbeltkjernetelefoner i tiden som kommer, og vi blir overrasket om vi ikke får se en offisiell lansering i Barcelona.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

 

 

 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.