Husker du da 32 MB var mye minne?

... det gjør vi.

Husker du da 32 MB var mye minne?

For noe som føles som et par år siden, var jeg kongen på haugen på etthvert LAN-party med min (ok, mine foreldres) overspesifiserte Compaq Presario multimedia-PC.  450 MHz Pentium 3-prosessor, 128 MB RAM og ikke minst 10 GIGABYTE lagringsplass var nok til å legge en dyster skygge over komponentene som befant seg i mine mednerders slitte kabinetter.

... Og det er slike minner som gjør at jeg i dag, etter å ha testet mobiltelefoner i åtte år, fremdeles blir fascinert når jeg tenker over kraften som ligger i de små, elektroniske dingsene. 

Og fascinasjonen kommer nok alltid til å være der, så lenge utviklingen fortsetter i samme tempo som i dag. Jeg ble like imponert da det først dukket opp minnekort med 64 MB lagringsminne som jeg i dag blir når jeg hører at Sandisk har kapasiteter på 128 GB på vei.


iPhone 4 er minst tre ganger så kraftig som PCen jeg engang dominerte LAN-parties med.

Det som denne gangen fikk meg til å tenke over hvor langt vi har kommet, er iPhone 4-oppdateringen jeg nettopp hentet ned. Oppdateringen (for ordens skyld skal det nevnes at denne inneholder hele operativsystemet) er på over 600 MB. Dette er den samme størrelsen som installasjons-CDen for komplette PC-operativsystemer som Windows XP.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om: