BLOG

Husker du da 32 MB var mye minne?

... det gjør vi.

24. nov. 2010 - 14:03

For noe som føles som et par år siden, var jeg kongen på haugen på etthvert LAN-party med min (ok, mine foreldres) overspesifiserte Compaq Presario multimedia-PC.  450 MHz Pentium 3-prosessor, 128 MB RAM og ikke minst 10 GIGABYTE lagringsplass var nok til å legge en dyster skygge over komponentene som befant seg i mine mednerders slitte kabinetter.

... Og det er slike minner som gjør at jeg i dag, etter å ha testet mobiltelefoner i åtte år, fremdeles blir fascinert når jeg tenker over kraften som ligger i de små, elektroniske dingsene. 

Og fascinasjonen kommer nok alltid til å være der, så lenge utviklingen fortsetter i samme tempo som i dag. Jeg ble like imponert da det først dukket opp minnekort med 64 MB lagringsminne som jeg i dag blir når jeg hører at Sandisk har kapasiteter på 128 GB på vei.iPhone 4 er minst tre ganger så kraftig som PCen jeg engang dominerte LAN-parties med.

Det som denne gangen fikk meg til å tenke over hvor langt vi har kommet, er iPhone 4-oppdateringen jeg nettopp hentet ned. Oppdateringen (for ordens skyld skal det nevnes at denne inneholder hele operativsystemet) er på over 600 MB. Dette er den samme størrelsen som installasjons-CDen for komplette PC-operativsystemer som Windows XP.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.