PROSJEKTER

Hun skal ansette 90 nye i veiadministrasjonen for å klare nye prosjekter

Rogaland fylkeskommune skal øke benanningen av fylkesveioppgaver med 90 stillinger i løpet av året.

Astrid Eide er leder for veiadministrasjonen i Rogaland fylke.
Astrid Eide er leder for veiadministrasjonen i Rogaland fylke. Foto: privat
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. juni 2020 - 12:47

Etter såvidt å ha fått på plass en organisasjon med 180 ansatte til å betjene alle fylkesveioppgavene, jobber Rogaland fylkeskommune nå på spreng for å få  besatt ytterligere 90 nye stillinger i løpet av året. Det forteller Astrid Eide, som er leder for veivirksomheten i fylkekommunen i siste utgave av Våre Veger.

– Omsetningen øker i tiden som kommer blant annet med byggingen av Bussveien, et prosjekt til 10 milliarder, og som krever at vi utvider organisasjonen til å håndtere dette. Vi skal i løpet av året ansette 90 personer for ulike funksjoner innen planlegging og utbygging, forteller hun.

– Vi skulle gjerne løpt etter enda flere firmaer. Vi har informasjon som tilsier at vi kunne gjort det, sier leder Per Herman Pedersen i Krimenheten.
Les også

Etterforsket Killingmo, som nå må i retten – meldingene om arbeidskrim øker

13 km på hver ansatt

Da Statens vegvesen overlot administrasjonen av fylkeveiene til fylkene selv, brukte Vegvesenet, ifølge en oversikt som ble utarbeidet, 192 stillinger til å håndtere fylkesveiene i Rogaland.

Fylket har 2500 kilometer egne veier å ta vare på, noe som gir 13 km på hver ansatt. Det betyr at fylket allerede den gang var blant de høyest bemannede i forhold til veinettet de har ansvar for.

For vegsjefen er det ingen overraskelse at de nå trenger flere folk enn det som Statens vegvesen brukte på Rogalandsveiene.

– Dette skjer fordi vi ser at de stillingsrammene som ble overført i henhold til de ressursene som Statens vegvesen hadde, ikke er nok. Vi ser at de fellesfunksjonene og effekten av en stor organisasjon som Statens vegvesen representerte, ikke er mulig å få til for et enkelt fylke. Dette så vi komme, og har hatt gode prosesser i forkant av oppbemanningen, forteller Astrid Eide.

Fylkesvegsjef Ole Jan Tønnesen, Møre og Romsdal fylkeskommune.
Les også

Advarer om pengemangel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.