BLOG

HTC Smart er ikke veldig smart

Når HTC lanserer nye telefoner forventer vi automatisk å finne Windows Mobile eller Android under skallet. Nå har produsenten lansert HTC Smart, noe som er et paradoksalt navnevalg. Denne telefonen kan nemlig i beste fall kalles halvsmart. 

11. jan. 2010 - 14:18

Ifølge HTC er Smart en respons på stor etterspørsel etter billige smarttelefoner som er enkle å bruke. "HTC smart definerer en ny kategori av smarttelefoner for massene", skriver produsenten i pressemeldingen om telefonen.

Istedenfor Symbian, Android eller Windows Mobile, kjører HTC Smart den langt mindre avanserte plattformen Brew, med en skreddersydd versjon av HTCs menysystem Sense UI på topp. 

Etter å ha lest pressemeldingen et par ganger har vi fremdeles til gode å finne ut hva som egentlig gjør HTC Smart til en smarttelefon. Med Sense UI får du muligens noe av den samme følelsen som med en Windows-telefon med samme menysystem, men du har langt fra de samme mulighetene når det kommer til synkronisering, multitasking og installering av programvare. Det hjelper heller ikke at produsenten gir deg et par forhåndsinstallerte programmer for bruk av sosiale nettverk – det har blitt gjort flere ganger før, både i enkle og avanserte modeller. 

For all del: Det vil nok være et marked for HTC Smart, ikke minst fordi den etter sigende skal være svært billig. Men de som er ute etter en rimelig smarttelefon vil nok være bedre tjent med en billig Android-, Symbian- eller Windows Mobile-telefon. 

Om du skulle være blant de som er ute etter en bra smarttelefon som koster mindre enn, tja, 4000 kroner, anbefaler vi å lese følgende tester: 

3001-4000 kroner

2000-3000 kroner: 

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: HTC (Pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.