BLOG

HTC gir TVen din DLNA

HTC har mekket en liten dings som gjør TVen din i stand til å streame mediefiler fra mobilen.

20. sep. 2010 - 15:44

Et uttrykk du kommer til å høre oftere og oftere fremover er DLNA (Digital Living Network Alliance). Dette er en teknologi som er iferd med å bli standard på multimedietelefoner, og som gjør disse i stand til å streame innhold til andre apparater med DLNA-støtte.

Les også:

Slik bruker du telefonen som mediesenter

Litt av problemet i dag er at det kun er de nyeste (og ofte dyreste) TVene som støtter teknologien. HTC har derfor kommet opp med en liten, men genial løsning, som har det midlertidige navnet "Tube". 

Tube er en bitteliten DLNA-mottaker med Wi-fi-antenne og HDMI-utgang, som kobles direkte til TV-apparatet ditt. Dermed har du alt du trenger for å streame musikk og video direkte fra telefonen din, uten at du trenger investere i ny TV, Playstation 3 eller andre apparater som har DLNA.  

HTC Tube skal etter hva vi forstår kunne brukes med en hvilken som helst DLNA-telefon, ikke bare HTC-modeller. Uten at det er bekreftet, burde den også fungere helt fint for streaming fra vanlige datamaskiner, noe som - enn så lenge - er mer aktuelt enn å bruke mobiltelefonen som kilde. 

Pris og lanseringstidspunkt for Tube er foreløpig ikke kjent.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: Pocket-lint

Relatert:

HTC lanserer Desire HD og Desire Z

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.