BLOG

HTC beholder Sense i Windows Phone 7

Microsoft prøver å holde mobilprodusentene i stramme tøyler når det gjelder bruk av Windows Phone 7. Det betyr ikke at HTC holder fingrene unna. 

26. juli 2010 - 14:59

Microsoft holder produsentene i stramme tøyler når det kommer til WP7 (Windows Phone 7), og har blant annet høye minstekrav til hvilken maskinvare som skal stå i telefonene for at de skal være aktuelle for plattformen. Dette for å unngå at sluttbrukeren opplever Windows-telefoner som trege (alle som har prøvd Windows Mobile på en telefon med svak maskinvare vet hva vi snakker om).

Produsentene har også svært begrensede muligheter til å gjøre inngrep i selve menysystemet. Microsofts originale menysystem i WP7 heter Metro, og har høstet blandede kritikker hos de som har fått testet det ut. Spennet i tilbakemeldingene går fra "bra" til "katastrofe". 

Begrensede muligheter betyr heldigvis ikke at HTC har tenkt å holde fingrene helt unna menyene.

- Vi får ikke muligheten til å bytte ut veldig mye av kjerneopplevelsen i Windows Phone , men vi skal styrke den, sier Sense-sjef hos HTC, Drew Bamford, til Forbes.

HTC skal etter planen lansere sin første Windows Phone 7-modell i oktober, og denne telefonen skal kjøre på Sense UI. Hvordan det endelige resultatet blir seende ut får vi selvsagt ikke vite før ting er klart, men ifølge Bamford skal det være vesentlig forskjellig fra det vi fant i tidligere Windows Mobile-telefoner.

Kilde: Forbes via Nexus 404

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.