KARRIEREUTDANNING

Høyskole-Norges eneste ingeniør-PhD

PhD: Håkon Viumdal fra Norge, Jingyi Han fra Kina og Deshai Botheju fra Sri Lanka er blant dagens 34 doktorgradsstipendiater i Porsgrunn.
PhD: Håkon Viumdal fra Norge, Jingyi Han fra Kina og Deshai Botheju fra Sri Lanka er blant dagens 34 doktorgradsstipendiater i Porsgrunn. Bilde: Høgskolen i Telemark
Dag Yngve Dahle
6. apr. 2009 - 08:16

Allerede for 20 år siden etablerte Høgskolen i Telemark sivilingeniørutdanning i Porsgrunn, en utdanning som var rettet mot industrien i Grenland.

Tverrfaglig

– Vi har siden den gang utdannet dr.ing.-kandidater med akkreditering fra NTNU. De siste fem årene har vi jobbet for å få egen akkreditering, og det har vi nå fått, sier Ole Ringdal, dekan ved høyskolens avdeling for teknologiske fag.

Dermed kan Høyskolen i Telemark nå tilby et PhD-studium i prosess-, energi- og automatiseringsteknikk.

Ringdal sier at utdanningen både er industrinær og av tverrfaglig art.

– Ja, kandidatene kan her ta en tverrfaglig doktorgrad i et mindre miljø som er nært knyttet til industrien. De jobber med prosessteknologi og -regulering i en syntese av ulike fagdisipliner, sier han.

Ny rekord for doktorgrader

34 stipendiater

Avdelingen har i dag ni professorer samt et knippe professor 2-stillinger. Per i dag jobber 34 stipendiater med sin doktorgrad.

– De fleste av disse vil fullføre doktorgraden i NTNU-programmet, mens nye kandidater vil ta graden i vårt program. Mange jobber for øvrig allerede i bransjen, blant annet i StatoilHydro, REC og Tel-Tek, sier Ole Ringdal.

Høyskolens avdeling for teknologiske fag er samme avdeling som i fjor fikk Kunnskapsdepartementets kvalitetspris for etablering og utvikling av "Y-veien".

Norge produserer forskere for utlandet

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.