PUKK OG GRUS

Holth kjøper Rygge Pukkverk

Gunnar Holth Grusforretning har i dag signert kontrakt om å overta som eier av Rygge Pukkverk i Moss.

GHG overtar eierskapet til Rygge Pukkverk AS. Fra venstre: Tore Holth (avdelingsleder masseuttak i GHG), Alexander Lyshaugen (driftsleder og tidligere eier i Rygge Pukkverk), Fredrik Holth (daglig leder i GHG) og Per Lyshaugen (tidligere eier i Rygge Pukkverk).
GHG overtar eierskapet til Rygge Pukkverk AS. Fra venstre: Tore Holth (avdelingsleder masseuttak i GHG), Alexander Lyshaugen (driftsleder og tidligere eier i Rygge Pukkverk), Fredrik Holth (daglig leder i GHG) og Per Lyshaugen (tidligere eier i Rygge Pukkverk). Foto: GHG
16. feb. 2022 - 12:18

Per og Alexander Lyshaugen selger masseuttaket som familien Lyshaugen etablerte på nordsiden av Rygge flystasjon i 2004. Virksomheten skal videreføres som et eget selskap i GHG-konsernet - og med Alexander på laget, skriver Gunnar Holth Grusforretning (GHG) i en pressemelding.

Nærhet til store markeder

– Det er flere grunner til at vi ønsker å overta eierskapet. For det første er det viktig å ha nærhet til de største markedene, og vi vet at det kommer til å skje mye spennende i regionen rundt Moss i årene som kommer. Vi har lenge ønsket å være til stede i Østfold med et stasjonært knuseverk for å supplere virksomheten vår som allerede omfatter 13 faste masseuttak over hele Østlandet. I tillegg er Rygge Pukkverk et ryddig og svært veldrevet familieselskap som vi utelukkende har positive erfaringer med, ikke minst som vår kunde på knusesiden gjennom sju år. I så måte er det en veldig styrke at Alexander og de andre medarbeiderne i selskapet blir med oss videre, sier daglig leder i GHG, Fredrik Holth, i meldingen.

Han er tredje generasjon Holth som leder familieselskapet som ble etablert i Kongsvinger i 1965. Til sammen disponerer GHG-konsernet nærmere 30 mobile knuseverk, og er dermed en av landets største leverandører av masse til samferdselsprosjekter. Konsernet produserer årlig rundt ti millioner tonn gjennom disse anleggene. I tillegg har altså konsernet 13 stasjonære masseuttak, som årlig selger rundt to millioner tonn stein.

– De mobile anleggene vil fremdeles være en bærebjelke i virksomheten vår. Men de er samtidig mer eksponerte for konjunktursvingninger, særlig på samferdselssiden, og derfor vil de stasjonære uttakene være viktige for å sikre en mer stabil produksjon gjennom året. Tidligere sa vi gjerne at vi skal være «ute på sommeren og hjemme om vinteren», men nå ønsker vi altså å bygge opp en «hjemmedrift» som kan gå mer kontinuerlig gjennom hele året, sier Holth, som opplyser at pukkverket på Rygge skal samordnes driften ved de øvrige masseuttakene som er lokalisert over hele Østlandet.

Godkjent massedeponi

Rygge Pukkverk selger mellom 100-150 tusen tonn stein i året, i all hovedsak for entreprenørmarkedet. I tilknytning til pukkverket driver selskapet også et godkjent massedeponi som tar imot rene fyllmasser fra kundene. Deponiet ved Rygge Pukkverk er et av fire deponier som ble foretrukket av Bane NOR i forbindelse med nytt dobbeltspor Sandbukta-Moss-Såstad.

– Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med markedet i Mosseregionen, og kan love at vi skal ta godt vare på tilliten i lokalmarkedet som allerede er opparbeidet av de forrige eierne. GHG er en seriøs aktør i bransjen, og vi gleder oss til å bidra med all kunnskapen som vårt selskap har tilegnet seg om pukk og grus gjennom flere generasjoner, sier avdelingsleder Tore Holth, som er ansvarlig for driften av masseuttakene i GHG.

– Vi er veldig fornøyde med å få med oss GHG-konsernet som eiere, sier driftsleder Alexander Lyshaugen i Rygge Pukkverk.

– Vi har samarbeidet med GHG i en årrekke, og det var avgjørende for oss at GHG bygger på samme verdier og ambisjoner som Rygge Pukkverk. Dette er en meget god løsning for begge parter, og sammen satser vi på å bli en spennende aktør i markedet i årene som kommer, sier han.

PST er bekymret for økt spionvirksomhet rundt Rygge flyplass.
Les også

PST advarer om økt spionaktivitet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.