OFFSHORE

Holder orden på DAK-tegningene

PANEL: Et elektrisk distribusjonspanel for Snorre er et eksempel på 3D konstruksjon gjort ved hjelp av Inventor og Studio 3D Max. ILL: POSEIDON GROUP
PANEL: Et elektrisk distribusjonspanel for Snorre er et eksempel på 3D konstruksjon gjort ved hjelp av Inventor og Studio 3D Max. ILL: POSEIDON GROUP

Ved å oppdatere sitt program for 3D mekanisk konstruksjon til utgaven Inventor Professional i fjor vår, fikk de med Vault som en del av oppdateringen.

Vault er et verktøy som forvalter ikke bare DAK-tegninger, men også tar seg av andre typer dokumenter og gjør administrasjonen av alle konstruksjonsdata mer effektiv.Alternativet for Poseidon Group ville vært å kjøpe et PLM-system (Product Lifecycle Management). – Det har lett for å bli mer omfattende og dyrt, sier utviklingsingeniør Atle Våle. Han arbeider ved hovedkontoret i Asker der de har brukt systemet i noen måneder.Først og fremst brukes Vault til å holde orden på 3D konstruksjoner som gjøres ved hjelp av Inventor. Dessuten blir det benyttet for tegninger laget i AutoCAD. I tillegg tar det seg av visualiseringer som lages ved hjelp av programmet 3D Studio Max.FleksibeltVåle mener en av fordelene med Vault er at det er åpent, fleksibelt og kan brukes på mange forskjellige måter. Det er f.eks. ikke nødvendig med å ha en standard på filnavn.

– Når du er i anbudsfasen, er det ikke sikkert du vil ta ut tegningsnummer og bare lage skisser. Da husker systemet tidligere versjoner og kan enkelt hente fram disse, sierVåle.

En annen fordel er at dataflyten er optimalisert for å få mest mulig ytelse over Internett. Dermed kan det brukes via en VPN-løsning (virtuelt privat nettverk) uten at det betyr venting på data. Nå står serveren i Asker der de fleste som bruker systemet arbeider, men den er på vei til Stavanger der resten av serverparken til selskapet står.

– Jeg satt en ukes tid i Stavanger og kjørte via en megabit-forbindelse til Asker og det var ikke noe problem med hastigheten, sier Våle. Et pluss er at programmet er integrert med Inventor. Brukergrensesnittet er ikke ulikt Explorer, og det er lett å finne fram til riktige dokumenter.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.