T2

Hjulet gjør sykkelen elektrisk og snakker med telefonen

Etterlengtet løsning kommer snart.

Det etterlengtede Copenhagen Wheel inneholder motor og batteri og gir deg statistikk og styring på smarttelefonen.
Det etterlengtede Copenhagen Wheel inneholder motor og batteri og gir deg statistikk og styring på smarttelefonen. Bilde: Superpedestrian
13. okt. 2014 - 20:59
Vis mer

Mange har latt seg forlokke av tanken om å suse bensin- og bekymringsløst rundt på to hjul, uten så mye som en svettedråpe spilt.

Nordmenn ser ut til å kaste pengene sine etter elsykkelforhandlerne, som varslet en dobling av salgstallene i år. Noen har kjøpt hele sykler med påmontert elmotor, mens andre har tatt frem verktøykassen og gjort sin gamle sykkel elektrisk.

Nå har en ny løsning satt forventningene i skyene hos entusiastene: Copenhagen Wheel. De første meldingene om hjulet som utvikles i et samarbeid mellom MiT og København by kom allerede i 2009. Nå har løsningen fått nytt liv ettersom lanseringen i utgangen av 2014 nærmer seg.

Les også:  Denne elsykkelen kan kjøre 45 km/t lovlig i Norge

Smart hjul

Copenhagen Wheel er et såkalt elsykkel-kit, som motoriserer din gamle sykkel. Den inneholder ingen eksterne batteripakker eller klumpete ekstradeler - det eneste man trenger å gjøre er å montere et nytt bakhjul. Dette inneholder batterier, som lades ved bremsing og sykling i nedoverbakke, og en børsteløs likestrømsmotor. I tillegg har det sensorer og bluetooth.

Dette gjør at hjulet kan snakke med smarttelefonen din. Slik kan du hele tiden overvåke data som batteritid, gjenværende rekkevidde og posisjonsdata.

I tillegg kan du låse motoren i hjulet og stille det inn på ulike moduser. For eksempel gjør «flatten city»-moduset at hjulet finner ut når du sykler i oppoverbakke, og aktiviserer motoren for å få det til å virke som om du kjører på flat mark.

Les også: Unngå denne blemmen når du kjøper elsykkel

Rimelig og populær hos testere

Appen fører statistikk og lar deg plage vennene dine på sosiale medier med informasjon om turene. Den leveres også med et SDK som lar utviklere leke seg med dataene og lage egne, selvstendige apper.

Hjulet skal koste rundt 800 dollar, altså 5200 kroner. Summen er ikke til å kimse av. Til sammenligning koster Sharerollers elsykkelkit rundt 1000 dollar, mens sett med både sykkel og elmotor ligger mellom 5.000 og 25.000 kroner.

Copenhagen Wheel blir skamrost av tidlige testere som Electric Bike Review og City Lab. Hjulet skal passe til sykler med 21-30 gir i tillegg til sykler uten gir. Se spesifikasjonene i egen faktaboks.

Copenhagen Wheel er forøvrig ikke det eneste hjulkitet i elsykkelsfæren. Kickstarter-prosjektet FlyKly benytter seg av samme prinsipp, har samme pris, og skal være tilgjengelig i løpet av oktober.

Hjulet er svært enkelt å montere, skal man tro produsenten. Superpedestrian
Les også:

Disse elsyklene er best i test

Seks av syv som mistet livet på elsykkel var over 80 år  

Opplever årlig dobling i elsykkelsalget Denne sykkelen er sin egen lås  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.